Πέμπτη, 28 Μαρ.
19oC Αθήνα

Πρίγκιπας Άντριου για Έπσταϊν: Ούτε είδα, ούτε υποψιάστηκα τα σεξουαλικά του εγκλήματα

Πρίγκιπας Άντριου για Έπσταϊν: Ούτε είδα, ούτε υποψιάστηκα τα σεξουαλικά του εγκλήματα

O πρίγκιπας Άντριου της Βρετανίας δήλωσε σήμερα ότι δεν είδε ποτέ, ούτε υποψιάστηκε τυχόν σεξουαλικά εγκλήματα όσο συναναστράφηκε τον αμερικανό χρηματιστή Τζέφρι Έπσταϊν.

Ο 66χρονος Έπσταϊν αυτοκτόνησε στο κελί του σε φυλακή του Μανχάταν νωρίτερα μέσα στον μήνα, όπου κρατούνταν εν αναμονή της δίκης του για κατηγορίες σωματεμπορίας και βιασμούς ανηλίκων.

“Στη διάρκεια της γνωριμίας μας τον έβλεπα αραιά και πιθανόν όχι περισσότερο από μια ή δύο φορές τον χρόνο. Έχω μείνει σε πολλά σπίτια. Σε κανένα στάδιο στη διάρκεια του περιορισμένου χρόνου που πέρασα μαζί του δεν έμαθα, δεν υπήρξα αυτόπτης μάρτυρας ούτε υποψιάστηκα κάποια συμπεριφορά του είδους που στη συνέχεια προκάλεσε τη σύλληψη και την καταδίκη του”, ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο πρίγκιπας.

Αλλά, όπως πρόσθεσε, ήταν “λάθος” να τον συναντήσει μετά την αποφυλάκισή του το 2010.

Τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης, ανάμεσά τους και η Daily Mail, δημοσίευσαν μια φωτογραφία που, όπως υποστηρίζουν, εμφανίζει τον Άντριου, τον δεύτερο γιο της βασίλισσας Ελισάβετ, να αποχαιρετά μια γυναίκα μέσα από μια έπαυλη στο Μανχάταν ιδιοκτησίας του Έπσταϊν.

Στην ανακοίνωσή του, ο 59χρονος δούκας του Γιορκ λέει ότι θέλει “να ξεκαθαρίσει τα γεγονότα” σχετικά με την “πρώην γνωριμία ή φιλία” του με τον αμερικανό χρηματιστή.

Ο δούκας, ο οποίος δήλωσε ότι γνώρισε τον Έπσταϊν το 1999, εξέφρασε την “υπερβολική του συμπάθεια” προς όλους όσοι επλήγησαν από την συμπεριφορά του χρηματιστή.

“Η αυτοκτονία του άφησε πολλά αναπάντητα ερωτήματα και αντιλαμβάνομαι και συμπάσχω με όλους όσοι επηρεάστηκαν και θέλουν μια λήξη”.

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις