Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Πρίγκιπας Άντριου: Τέλος του 2022 στις ΗΠΑ η δίκη για σεξουαλική κακοποίηση

Πρίγκιπας Άντριου: Τέλος του 2022 στις ΗΠΑ η δίκη για σεξουαλική κακοποίηση

Αντιμέτωπος με νέες δικαστικές περιπέτειες είναι ο πρίγκιπας Άντριου καθώς ένα από τα θύματα του καταδικασμένου παιδόφιλου Τζέφρι Έπσταϊν έχει καταθέσει μήνυση εναντίον και τον κατηγορεί για σεξουαλική κακοποίηση. Ο δευτερότοκος γιος της βασίλισσας Ελισάβετ – όπως υποστηρίζεται στην προσφυγή – είναι «ο ένας από τους ισχυρούς άνδρες» που είχε εκμεταλλευτεί σεξουαλικά την Βιρτζίνια Τζιούφρι όταν εκείνη ήταν 16 ετών.

Ο περιφερειακός δικαστής των ΗΠΑ, Λιούις Κάπλαν σε τηλεφωνική συνομιλία με τους δικηγόρους των δύο πλευρών στη Νέα Υόρκη δήλωσε, ότι ο πρίγκιπας Άντριου ενδέχεται να δικαστεί στις ΗΠΑ στο τέλος του 2022, αναφορικά με τις κατηγορίες σεξουαλικής κακοποίησης της Βιρτζίνια Τζιούφρι. Προσδιόρισε την ημερομηνία δίκης «μεταξύ Σεπτεμβρίου και Δεκεμβρίου του επόμενου έτους».

Η εξέλιξη αυτή, σύμφωνα με δημοσίευμα της Guardian, ήρθε λίγες ημέρες μετά την επίθεση που εξαπέλυσαν οι δικηγόροι του πρίγκιπα κατά της Βιρτζίνια Τζούφρι κατηγορώντας την ότι επιδιώκει «πληρωμή» εις βάρος του Άντριου και ότι η Τζιούφρι ήταν «γατάκι του σεξ».

Υπενθυμίζεται ότι η Βιρτζίνια Τζούφρι, υποστηρίζει ότι έπεσε θύμα του Τζέφρι Έπσταϊν, και ότι αναγκάστηκε να κάνει σεξ τρεις φορές με το μέλος της βασιλικής οικογένειας της Βρετανίας, στο σπίτι της φίλης του, Γκισλέιν Μάξγουελ στο Λονδίνο, στη Νέα Υόρκη και στην κατοικία του Έπσταϊν στις Παρθένες Νήσους

Ο δεύτερος κατά σειρά γιος της βασίλισσας Ελισάβετ στον οποίο μάλιστα έχει τεράστια αδυναμία δήλωσε ότι «αρνείται κατηγορηματικά τις ψευδείς κατηγορίες της Τζιούφρι εναντίον του» και προέτρεψε τον Κάπλαν να απορρίψει τη μήνυση.

Πριν από οποιαδήποτε δίκη, η Τζιούφρι και ο πρίγκιπας Άντριου θα κληθούν να εξεταστούν από αντιτιθέμενους δικηγόρους μέχρι τις 14 Ιουλίου. Ο δικηγόρος της Τζιούφρι, Ντέιβιντ Μπόις, και ο δικηγόρος του πρίγκιπα, Άντριου Μπρέτλερ τόνισαν στον δικαστή ότι ο καθένας αναμένει να πραγματοποιήσει από οκτώ έως 12 καταθέσεις μέχρι εκείνη την ημερομηνία.

Ο Άντριου, επικρίθηκε για την επιθετική τακτική των δικηγόρων του απέναντι στην κατήγορό του. «Η Τζιούφρι κατέθεσε αυτή την αβάσιμη αγωγή ενάντια στον πρίγκιπα Άντριου για να βγάλει περισσότερα χρήματα εις βάρος του και εις βάρος των κοντινών του προσώπων. Η κακοποίηση στην οποία την υπέβαλε ο Έπσταϊν δεν δικαιολογεί τη δημόσια εκστρατεία της ενάντια στον Πρίγκιπα Άντριου», δήλωσε ο Άντριου Μπρέτλερ στην κατάθεση του.

Υπενθυμίζεται ότι η Μάξγουελ κρατείται για αδικήματα που σχετίζονται με την σεξουαλική εκμετάλλευση ανήλικων κοριτσιών και της ψευδομαρτυρίας, σε φυλακή στο Μπρούκλιν αναμένοντας τη δίκη που θα γίνει στις 29 Νοεμβρίου σύμφωνα με το Reuters.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις