Σάββατο, 27 Απρ.
24oC Αθήνα

Πρίγκιπας Γουίλιαμ: Ο συγκινητικός φόρος τιμής στην Νταϊάνα – «Μου έμαθε ότι όλοι αξίζουν ένα χέρι βοηθείας»

Πρίγκιπας Γουίλιαμ: Ο συγκινητικός φόρος τιμής στην Νταϊάνα – «Μου έμαθε ότι όλοι αξίζουν ένα χέρι βοηθείας»
Reuters

Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ απέτισε συγκινητικό φόρο τιμής στην αείμνηστη μητέρα του πριγκίπισσα Νταϊάνα, καθώς μοίραζε βραβεία στη μνήμη της το βράδυ της Πέμπτης (14.03.2024).

Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ έδωσε το παρών στην εκδήλωση «Diana Legacy», απένειμε βραβεία στους νικητές και μίλησε για την αείμνηστη μητέρα του Νταϊάνα.

Στην ίδια εκδήλωση μέσω βιντεοκλήσης έδωσε το «παρών» και ο αδερφός του, με Γουίλιαμ και Χάρι να είναι πιο ξένοι από ποτέ. 

Ήταν μια σπάνια «κοινή» εμφάνιση για τα δύο αδέρφια, καθώς βρέθηκαν στην ίδια εκδήλωση για τα βραβεία του Diana Legacy στο Μουσείο Επιστημών του Λονδίνου.

Αλλά κανείς από τους δυο τους δεν ήταν στην ίδια αίθουσα την ίδια στιγμή, έστω και εικονικά, κατά την 25η επέτειο της εκδήλωσης.

Όταν ο πρίγκιπας Χάρι, που βρίσκεται στην Καλιφόρνια, εμφανίστηκε μέσω βιντεοκλήσης, ο πρίγκιπας Γουίλιαμ είχε ήδη αποχωρήσει από την εκδήλωση.

Η συνύπαρξή τους ακολούθησε τους ισχυρισμούς βασιλικού εμπειρογνώμονα που υποστήριξε πως η πριγκίπισσα Νταϊάνα θα επέμενε τα δύο αδέρφια να βάλουν στην άκρη τη διαμάχη τους για να απονείμουν τα βραβεία στο όνομά της.

Τα βραβεία θεσπίστηκαν από το Diana Award το 2017 για να γιορτάσουν τη ζωή της πριγκίπισσας Νταϊάνα στην 20ή επέτειο από τον θάνατό της.

 

Η θεαματική εκδήλωση της χθεσινής βραδιάς περιλάμβανε και μια παράσταση από τον τραγουδοποιό Tom Walker.

Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ επισκέφθηκε και το OnSide Youth Zone τρεις ημέρες αφότου η σύζυγός του Κέιτ Μίντλετον ζήτησε συγγνώμη για την «πειραγμένη» οικογενειακή φωτογραφία της για την ημέρα της Μητέρας.

Μιλώντας στην 25η επέτειο της φιλανθρωπικής οργάνωσης, ο πρίγκιπας Γουίλιαμ απένειμε βραβεία στους 20 αποδέκτες. Εμφανίστηκε μόνος του καθώς η Κέιτ Μίντλετον εξακολουθεί να αναρρώνει από την επέμβαση στην κοιλιά.

Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ είπε στους νικητές πως οδηγούνται από το θάρρος, τη συμπόνια και τη δέσμευση, ιδιότητες που μοιράστηκε η μητέρα του πριγκίπισσα Νταϊάνα.

«Μου δίδαξε πως όλοι έχουν τη δυνατότητα να δώσουν κάτι πίσω, όλοι όσοι έχουν ανάγκη αξίζουν ένα χέρι υποστήριξης στη ζωή» υπογράμμισε ο πρίγκιπας Γουίλιαμ.

Είπε στο κοινό πως ο ίδιος και η σύζυγός του Κέιτ Μίντλετον προσπάθησαν να επικεντρωθούν στην κληρονομιά της μητέρας του πριγκίπισσας Νταϊάνα μέσω της δουλειάς τους.

«Τα αποψινά βραβεία είναι ιδιαίτερα ξεχωριστά καθώς σηματοδοτούν την 25η επέτειο του The Diana Award, μιας φιλανθρωπικής οργάνωσης που δημιουργήθηκε για να αντικατοπτρίζει την πεποίθηση της μητέρας μου ότι οι νέοι μπορούν να αλλάξουν τον κόσμο» σημείωσε ακόμα ο πρίγκιπας Γουίλιαμ.

«Ξέρω ότι θα ένιωθε τιμή να έβλεπε μια φιλανθρωπική οργάνωση στο όνομά της να κάνει μια τόσο εμπνευσμένη δουλειά για να ανυψώσει τους νέους από όλες τις γωνιές του πλανήτη.

Είμαι τόσο περήφανος που βλέπω αυτή την πεποίθηση της μητέρας μου να εκδηλώνεται στους καταπληκτικούς νέους που λαμβάνουν το βραβείο Legacy απόψε» ανέφερε ο πρίγκιπας Γουίλιαμ.

Κάθε νικητής είχε κληθεί να διαλέξει από πριν το δικό του τραγούδι για τη στιγμή που ανέβαινε στη σκηνή.

Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ επέλεξε το Thunderstruck των AC/DC, λέγοντας στο τέλος της βραδιάς:

«Αυτό είναι το τραγούδι του Τζορτζ».

Ο Tom Walker έπαιξε στα μισά της τελετής απονομής των βραβείων, λέγοντας: «Είναι σπάνιο να βρίσκεσαι σε ένα δωμάτιο γεμάτο με τόσους πολλούς εμπνευσμένους ανθρώπους».

Για το μεγαλύτερο μέρος της ζωής τους, τα βασιλικά αδέρφια ήταν αρκετά κοντά και ενωμένοι μετά την τραγική απώλειας της μητέρας τους, η οποία πέθανε σε ηλικία 36 ετών σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα στο Παρίσι το 1997 όταν ο Γουίλιαμ ήταν 15 και ο Χάρι 12.

Αλλά μετά τον γάμο του Χάρι με τη Μέγκαν οι σχέσεις τους χάλασαν. Ακούλησε η πολύκροτη συνέντευξη των «ανταρτών» του βασιλικού ζεύγους της Βρετανίας, Μέγκαν και Χάρι, στην Όπρα Γουίνφρεϊ αποκαλύπτοντας ρατσιστικά κατάλοιπα στο Παλάτι. 

Μέγκαν και Χάρι έφυγαν από το Λονδίνο και μετακόμισαν στην Καλιφόρνια. Υπήρξε μία μικρή ελπίδα για επανένωση των δύο αδερφών όταν ο Χάρι πέταξε πίσω στη Βρετανία μετά την ανακοίνωση της είδησης της διάγνωσης καρκίνου του βασιλιά Καρόλου.

Αλλά ο Βασιλιάς είδε τον Χάρι μόνο για μισή ώρα – και ο Γουίλιαμ δεν σχεδίαζε να δει τον αδερφό του.

Πληροφορίες από Dailymail

Πηγή φωτογραφιών: Reuters

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις