Πέμπτη, 2 Μαΐ
18oC Αθήνα

Πρίγκιπας Κάρολος: “Δεν είμαι τόσο ηλίθιος…”! – Video

Πρίγκιπας Κάρολος: “Δεν είμαι τόσο ηλίθιος…”! – Video
φωτογραφία: Reuters

Τα σχέδιά του όταν θα κληθεί να ασκήσει τα καθήκοντά του ως Βασιλιάς αποκάλυψε σε συνέντευξή του στο BBC ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου, Πρίγκιπας Κάρολος, που έκανε και μία αναφορά που θα συζητηθεί.

Μιλώντας στο BBC ενόψει των 70ων γενεθλίων του την επόμενη εβδομάδα ο Πρίγκιπας Κάρολος ξεκαθάρισε ότι ως βασιλιάς θα σταματήσει να εκφράζεται ανοιχτά για τα θέματα που τον απασχολούν ιδιαίτερα.

“Δεν είναι το ίδιο να είσαι βασιλιάς και το ίδιο πρίγκιπας” είπε ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου και δεσμεύτηκε ότι θα κρατήσει στάση ουδετερότητας, τηρώντας το βασιλικό καθήκον, γεγονός που σημαίνει ότι θα σταματήσει να μιλά ανοιχτά για θέματα που τον απασχολούν ιδιαίτερα. “Δεν είμαι τόσο ηλίθιος” δήλωσε!

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας πολλές φορές έχει επικριθεί για τις εξορμήσεις του στην πολιτική, ενώ έχει επιδείξει ενδιαφέρον για το περιβάλλον και άλλα θέματα.

Ο διάδοχος της βασίλισσας Ελισάβετ είπε ότι θα ακολουθήσει το “αυστηρό καθήκον της διακριτικότητας” και θα λειτουργήσει εντός των “συνταγματικών παραμέτρων” ως βασιλιάς.

“Συνειδητοποιώ ότι η άσκηση της βασιλείας είναι μια τελείως διαφορετική, χωριστή διαδικασία. Συνεπώς, σίγουρα καταλαβαίνω πλήρως πώς αυτό πρέπει λειτουργήσει”, τόνισε.

Η συνέντευξη του Πρίγκιπα Καρόλου θα μεταδοθεί τηλεοπτικά την προσεχή Τετάρτη (14.11.2018) για τα 70ά του γενέθλια.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις