Πέμπτη, 18 Απρ.
20oC Αθήνα

Πρίγκιπας Χάρι: Είχα προειδοποιήσει το Twitter πριν την επίθεση στο Καπιτώλιο

Πρίγκιπας Χάρι

Ο πρίγκιπας Χάρι δήλωσε ότι είχε «προειδοποιήσει» τον CEO του Twitter ότι η πλατφόρμα του διαδραμάτιζε επικίνδυνο ρόλο στην κινητοποίηση εξτρεμιστών οπαδών του Ντόναλντ Τραμπ, την παραμονή των επεισοδίων στο twitter, στην Ουάσιγκτον, την 6η Ιανουαρίου.

«Ανταλλάξαμε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με τον Τζακ (Ντόρσεϊ)», τον διευθύνοντα σύμβουλο του μέσου κοινωνικής δικτύωσης, είπε ο Χάρι, κατά τη διάρκεια ενός διαδικτυακού συνεδρίου που οργανώθηκε από το Wired, ένα αμερικανικό περιοδικού που ειδικεύεται σε θέματα τεχνολογίας.

«Τον προειδοποίησα ότι η πλατφόρμα του επέτρεπε (σε χρήστες) να οργανώσουν ένα πραξικόπημα», συνέχισε ο ίδιος. «Αυτό το email εστάλη μία ημέρα πριν και έκτοτε δεν μου έστειλε ποτέ απάντηση».

Στα τέλη του 2020, η ψευδής φημολογία περί νοθείας στις εκλογές, την οποία ξεκίνησε ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, τροφοδότησε την οργή πολλών συντηρητικών και υποστηρικτών θεωριών συνομωσίας.

Εκατοντάδες άνθρωποι εισέβαλαν στο Κογκρέσο κατά τη διάρκεια της τελετής επικύρωσης της νίκης του Τζο Μπάιντεν, την 6η Ιανουαρίου. Πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν.

Κατόπιν, το Facebook, το Twitter και άλλες μεγάλες πλατφόρμες απέκλεισαν τον Ντόναλντ Τραμπ και τις εξτρεμιστικές οργανώσεις που ενεπλάκησαν στις ταραχές.

Το Twitter δεν θέλησε να σχολιάσει τις δηλώσεις του πρίγκιπα Χάρι

«Το διαδίκτυο γίνεται μια φωλιά μίσους, διχασμού και ψεμάτων. Αυτό δεν είναι φυσιολογικό. Κυρίως για οποιονδήποτε έχει παιδιά», συνέχισε ο ίδιος, σε μια συζήτηση για την παραπληροφόρηση.

«Ως ανθρώπινα όντα, ως άτομα που έχουν τη δυνατότητα να κάνουν επιλογές και να λαμβάνουν αποφάσεις, θα μπορούσαν να ανησυχούν λίγο περισσότερο για την ασφάλεια των ανθρώπων», πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις