Πέμπτη, 28 Μαρ.
24oC Αθήνα

Πρίγκιπας Χάρι και Μέγκαν Μαρκλ στο στόχαστρο οργανωμένης «εκστρατείας μίσους» στο Twitter

Φωτογραφία αρχείου: Reuters

Ανάλυση στατιστικών στοιχείων διαπιστώνει ότι η συντριπτική πλειονότητα των σχολίων μίσους στο Twitter που απευθύνονται στον πρίγκιπα Χάρι και τη σύζυγό της Μέγκαν Μαρκλ προέρχονται από μικρό αριθμό λογαριασμών – υποδεικνύοντας μια συντονισμένη εκστρατεία.

Η ανάλυση της πλατφόρμας Bot Sentinel αναφέρει ότι μόνο 83 λογαριασμοί ήταν πίσω από το 70% όλων των tweets παρενοχλητικού χαρακτήρα που όπως ανακαλύπτεται, στόχευαν το ζευγάρι, ιδιαίτερα τη Μέγκαν Μαρκλ.

«Από τότε που ο Χάρι και η Μέγκαν, δούκας και δούκισσα του Σάσεξ, ανακοίνωσαν την αποχώρησή τους από τη βασιλική ζωή τον Ιανουάριο του 2020, έχει αυξηθεί η παραπληροφόρηση και η στοχευμένη παρενόχληση με στόχο το ζευγάρι στις πλατφόρμες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, ιδιαίτερα τη δούκισσα» τονίζεται στην 13σελιδη αναφορά.

«Η έρευνά μας διαπίστωσε ότι ένας σχετικά μικρός αριθμός λογαριασμών δημιουργήθηκε κατά των Μέγκαν και Χάρι και διέδιδε το μεγαλύτερο ποσοστό του περιεχομένου μίσους στο Twitter. Ωστόσο, οι αρχικοί λογαριασμοί είχαν βοήθεια που επέτρεψε να επαναφέρεται περιεχόμενο και να κοινοποιείται από λογαριασμούς με μεγάλο αριθμό ακόλουθων» αναφέρεται.

Αναλυτικά στοιχεία για τα… μηνύματα μίσους στο Twitter για Πρίγκιπα Χάρι και Μέγκαν Μαρκλ

Η ανάλυση της Bot Sentinel ανέφερε ότι σε δείγμα περίπου 114.000 tweets για το βασιλικό ζεύγος, υπήρχαν 55 σελίδες που χρησιμοποιήθηκαν αποκλειστικά ως λογαριασμοί μίσους και 28 δευτερεύοντες λογαριασμοί μίσους. Οι λογαριασμοί είχαν συνολικά σχεδόν 190.000 ακόλουθους και δυνητικά έφτασαν τα 17 εκατομμύρια χρήστες στην πλατφόρμα, διευκρινίζεται στην έκθεση.

Η έκθεση αναφέρει επίσης ότι δεν υπήρξε εκτεταμένος συντονισμός ή χρήση πολλαπλών λογαριασμών από έναν χρήστη και ότι τέσσερις από τους κύριους λογαριασμούς τέθηκαν σε αναστολή.

Τα περισσότερα από τα tweets δημιουργήθηκαν από ανθρώπους και όχι από εργαλεία αυτοματοποίησης, δήλωσε στην Washington Post ο διευθύνων σύμβουλος της Bot Sentinel, Κρίστοφερ Μπούζι.

Η Μαρκλ έχει πει στο παρελθόν ότι αποφεύγει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την «αυτοπροστασία της». Το ζεύγος σημείωσε ότι η τοξικότητα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης έπαιξε έναν παράγοντα στην απόφασή τους πέρυσι να παραιτηθούν από τα βασιλικά τους καθήκοντα και να μετακομίσουν στις ΗΠΑ.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις