Παρασκευή, 12 Απρ.
22oC Αθήνα

Πρίγκιπας Χάρι: «Κινδυνεύω περισσότερο από την Νταϊάνα» – Η απειλή της Αλ Κάιντα

Πρίγκιπας Χάρι: «Κινδυνεύω περισσότερο από την Νταϊάνα» – Η απειλή της Αλ Κάιντα
Reuters

Ισχυρούς φόβους για τη ζωή του και τις ζωές της συζύγου του Μέγκαν Μαρκλ και των δύο παιδιών του, έχει ο πρίγκιπας Χάρι, όπως αποκαλύπτουν απόρρητα έγγραφα του Ανώτατου Δικαστηρίου, που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας και αποκαλύπτουν ότι τον απειλούσε η Αλ Κάιντα

Ο πρίγκιπας Χάρι, αφότου έχασε τη δικαστική μάχη στο Ανώτατο Δικαστήριο για την προσωπική του ασφάλεια κάθε φορά που επισκέπτεται τη Βρετανία, μόνος ή με την οικογένειά του, προειδοποιεί ότι διατρέχει «μεγαλύτερο κίνδυνο ασφάλειας» από την μητέρα του Νταϊάνα και ότι Αλ Κάιντα είχε ζητήσει να σκοτωθεί. 

Ο Δούκας του Σάσεξ ανέφερε σε επιστολή στον επικεφαλής της Δημόσιας Υπηρεσίας Εσωτερικών ότι αν αφαιρεθεί η ασφάλειά του, η οικογένειά του θα τεθεί σε «μια θέση που κανείς δεν ήταν διατεθειμένος να βάλει τη μητέρα μου πριν από 23 χρόνια».

Στην επιστολή του, ο πρίγκιπας Χάρι αποκάλυψε επίσης ποια πίστευε ότι ήταν η μεγαλύτερη απειλή για την οικογένειά του. Από τα δικαστικά έγγραφα προκύπτει πως η Αλ Κάιντα είχε ζητήσει να σκοτωθεί ο πρίγκιπας Χάρι αφού έγραψε για τη δολοφονία 25 μαχητών Ταλιμπάν στο αμφιλεγόμενο βιβλίο του Spare τον Ιανουάριο του 2023.

Τα έγγραφα δόθηκαν στη δημοσιότητα από το Ανώτατο Δικαστήριο αφού απέρριψαν την αίτησή του κατά του υπουργείου Εσωτερικών για την προσωπική του ασφάλεια που χρηματοδοτείται από τους φορολογούμενους όταν επισκέπτεται τη Βρετανία.

Φανερώνουν μάλιστα την οργή του 39χρονου πρίγκιπα μόλις πληροφορήθηκε την αρχική απόφαση. 

Υποστήριξε πως ο ρατσισμός και ο εξτρεμισμός τον κάνει να ανησυχεί πολύ για την ασφάλεια της Μέγκαν Μαρκλ και των παιδιών του, Άρτσι και Λίλιμπετ.

Στη διάρκεια της δίκης αναρωτήθηκε γιατί είχε λιγότερη ασφάλεια, καθώς η μητέρα του δεν είχε το ίδιο πρόβλημα πριν από 23 χρόνια.

«Και όμως σήμερα, με μεγαλύτερο ρίσκο, όπως προαναφέρθηκε, με τα πρόσθετα στρώματα ρατσισμού και εξτρεμισμού, κάποιος αισθάνεται άνετα να αναλάβει την ευθύνη για ό,τι θα μπορούσε να συμβεί».

Πηγή φωτογραφίας: Reuters 

Ο πρίγκιπας Χάρι αφού έχασε τη μάχη εναντίον της κυβέρνησης σχετικά με την ασφάλειά του στο Ηνωμένο Βασίλειο, επειδή αποφασίστηκε ότι δεν πλοιρούσε πλέον τις προϋποθέσεις για προστασία, κινήθηκε νομικά κατά του υπουργείου Εσωτερικών.

Ο εκπρόσωπός του είπε ότι θα προσπαθήσει να την αλλάξει.

Ο Δούκας του Σάσεξ εξήγησε πως γεννήθηκε σε μια οικογένεια υψηλού προφίλ και η απειλή για την ασφάλειά του «δεν θα μειωθεί ποτέ».

«Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι κεντρικό στην κληρονομιά των παιδιών μου και ένα μέρος όπου θέλω να νιώθουν σαν το σπίτι τους, όσο και το μέρος που ζουν αυτή τη στιγμή στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

Αυτό δεν μπορεί να συμβεί εάν δεν είναι δυνατόν να τους κρατήσουμε ασφαλείς όταν βρίσκονται στο έδαφος του Ηνωμένου Βασιλείου. Δεν μπορώ να θέσω τη γυναίκα μου σε κίνδυνο και δεδομένων των εμπειριών μου στη ζωή διστάζω να βλάψω άσκοπα και τον εαυτό μου» ανέφερε στην επιστολή του. 

Εκπρόσωπος ανέφερε ότι ο πρίγκιπας Χάρι θα αμφισβητήσει την απόφαση του δικαστηρίου που ενδέχεται να αλλάξει το πόσο συχνά μπορούν να μεταβαίνουν στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο πρίγκιπας Χάρι επισημαίνει ότι χωρίς καλή προστασία ασφαλείας είναι πολύ επικίνδυνο να επισκέπτεται το Ηνωμένο Βασίλειο.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρίγκιπας Χάρι ταξίδεψε πρόσφατα στο Λονδίνο για να δει από κοντά τον πατέρα του Βασιλιά Κάρολο μετά την είδηση ότι έχει καρκίνο, σε μία επίσκεψη – εξπρές που κράτησε ένα 24ωρο και στη διάρκεια της οποίας δεν συναντήθηκε με τον αδερφό του Γουίλιαμ ενώ διανυκτέρευσε σε ξενοδοχείο και όχι σε κάποια βασιλική κατοικία. 

Πληροφορίες από DailyMail

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις