Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Προεδρικές εκλογές Γαλλία: Το πρώτο exit poll

Προεδρικές εκλογές Γαλλία: Το πρώτο exit poll

Ο Εμανουέλ Μακρόν προηγείται στον πρώτο γύρο των γαλλικών προεδρικών εκλογών σύμφωνα με ένα πρώτο exit poll που δημοσιεύει το βελγικό δίκτυο RTBF. Τον ακολουθεί η ακροδεξιά υποψήφια, Μαρίν Λε Πεν.

Είναι φυσικά πολύ νωρίς για να ειπωθεί το οτιδήποτε σχετικά με τις γαλλικές προεδρικές εκλογές, αλλά το βελγικό δίκτυο RTBF, που νωρίτερα έφερε στο φως και τα πρώτα αποτελέσματα από τις υπερπόντιες γαλλικές περιοχές, δημοσιεύει ένα πρώτο exit poll.

Σύμφωνα με αυτό, ο κεντρώος και ανεξάρτητος υποψήφιος για την προεδρία της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν προηγείται στον πρώτο γύρο των γαλλικών προεδρικών εκλογών με 24% και τον ακολουθεί η ηγέτης του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου Μαρίν Λε Πεν με 22%.

Στην τρίτη θέση, σύμφωνα πάντα με το ίδιο exit poll, είναι ο υποψήφιος της Δεξιάς Φρανσουά Φιγιόν με 20,5% και τέταρτος ο αριστερός υποψήφιος Ζαν Λυκ Μελανσόν με 18%.

Οι κάλπες θα κλείσουν στις 21:00 ώρα Ελλάδας και σε κάποιες μεγάλες πόλεις δεν αποκλείεται η διαδικασία να παραταθεί για μια ώρα. Το μεσημέρι, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών της Γαλλίας, η συμμετοχή στις εκλογές είχε φτάσει στο 28,54%, ελαφρώς αυξημένη σε σχέση με το 28,29% που ήταν την ίδια ώρα στις εκλογές του 2012.

Πηγή: rtbf.be

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε