Κόσμος

Προεδρικές εκλογές – Κύπρος: Ανεξάρτητος υποψήφιος ο Νίκος Χριστοδουλίδης, πρώην υπουργός Εξωτερικών

O τέως ΥΠΕΞ της Κύπρου, Νίκος Χριστοδουλίδης ανακοίνωσε την ανεξάρτητη υποψηφιότητά του στις προεδρικές εκλογές. «Οι ηγεμονισμοί, οι αλαζονικές συμπεριφορές και τα διχαστικά κηρύγματα ανήκουν στο παρελθόν», τόνισε στις πρώτες του δηλώσεις.

Με μήνυμά του μέσω διαδικτύου για τις προεδρικές εκλογές στην Κύπρο και με σύνθημα «Δύναμη που μας ενώνει», ο Νίκος Χριστοδουλίδης εξήγγειλε την πρόθεσή του να διεκδικήσει το χρίσμα του Προέδρου στις επερχόμενες εκλογές που θα διεξαχθούν τον Μάρτιο του 2023.

«Με πλήρη συναίσθηση της τεράστιας ευθύνης, με σεβασμό στην ιστορική πορεία του κυπριακού ελληνισμού, με καθαρούς στόχους για το ευρωπαϊκό μέλλον της πατρίδας μας, ανακοινώνω την ανεξάρτητη υποψηφιότητά μου για την Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Στέλνω ένα ειλικρινές μήνυμα, αλλά και την ξεκάθαρη δική μου υπόσχεση προς κάθε πολίτη αυτής της χώρας: Θα κάνω ό,τι περνά από το χέρι μου για να πάμε ενωμένοι προς τις εκλογές, σε μια συνενωτική πορεία ανανέωσης, προοπτικής και ελπίδας. Θέλω να συμμετέχουν όλοι, χωρίς εξαιρέσεις, στο νέο ξεκίνημα της πατρίδας μας», ανέφερε ο κ. Χριστοδουλίδης, σημειώνοντας ότι οι προκλήσεις, τα προβλήματα, αλλά και οι ευκαιρίες, οι αλλαγές που συμβαίνουν σε διεθνές και περιφερειακό επίπεδο, τα νέα δεδομένα που δημιουργούνται, απαιτούν μια κυβέρνηση που θα εγγυάται την ενότητα του λαού και τη συνεργασία όλων.

Προεδρικές εκλογές – Κύπρος: Το όραμα του Νίκου Χριστοδουλίδη 

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης δήλωσε ότι η κυβέρνηση, που θα σχηματιστεί, εάν οι πολίτες τον τιμήσουν με την ψήφο τους, θα περιλαμβάνει τους πιο ικανούς, ανεξάρτητα πολιτικής, ιδεολογικής και κοινωνικής προέλευσης «και από αυτούς που θα με ψηφίσουν και από εκείνους που δεν θα το πράξουν».

Ο κ. Χριστοδουλίδης ξεκαθάρισε ότι δεν έχει σκοπό να ιδρύσει πολιτικό κόμμα, ενώ εξέφρασε την ιδιαίτερη ευγνωμοσύνη του στον Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη «για την εμπιστοσύνη που του επέδειξε». Σε ό,τι αφορά τις πολιτικές του καταβολές, ανάμεσα σε άλλα, χαρακτήρισε στενές και διαχρονικές τις σχέσεις του με τον κόσμο του Δημοκρατικού Συναγερμού.

Επεσήμανε δε, μεταξύ άλλων: «Το μέλλον της Κύπρου και η ευημερία του λαού μας είναι για μένα αδιαπραγμάτευτες, και μόνο μια κυβέρνηση όλων των δημιουργικών δυνάμεων μπορεί να την εγγυηθεί. Οι ηγεμονισμοί, οι αλαζονικές συμπεριφορές και τα διχαστικά κηρύγματα ανήκουν στο παρελθόν και δεν μας αφορούν. Η διακυβέρνηση της Κύπρου είναι υπόθεση όλων μας».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Τεράστιο κόστος και συνέπειες» με τους νέους δασμούς Τραμπ στα αυτοκίνητα από την ΕΕ – Η απάντηση της Κομισιόν
Η απάντηση της ΕΕ έρχεται μετά την κατηγορία του Τραμπ προς την ΕΕ ότι δεν συμμορφώνεται «στο σύνολό της» με τη εμπορική συμφωνία που επιτεύχθηκε και την ανακοίνωσή του ότι θα αυξήσει τους δασμούς στο 25%
Αυτοκίνητα 6
Αυτοκτόνησε γιος Νορβηγών διπλωματών που έλαβε 5 εκατομμύρια δολάρια από τον σεξουαλικό εγκληματία Τζέφρι Επστάιν
Το ζευγάρι των Νορβηγών είχε αποκτήσει διεθνή αναγνώριση για τον ρόλο του στις Συμφωνίες του Όσλο τη δεκαετία του 1990, ανάμεσα στο Ισραήλ και την Οργάνωση για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης
Τζέφρι Επστάιν
Ο Μοτζταμπά Χαμενεΐ καλεί τους ιδιοκτήτες ιρανικών επιχειρήσεων να μην απολύουν προσωπικό: «Πρέπει να υποστηριχθούν»
«Οι εργαζόμενοι στον παραγωγικό τομέα πρέπει να υποστηριχθούν δίνοντας προτεραιότητα στην κατανάλωση προϊόντων που κατασκευάζονται στη χώρα», προέτρεψε ο ανώτατος ηγέτης
Μοτζταμπά Χμαενεΐ
Ουρές και νεύρα έξω από την μοναδική κάβα της Σαουδικής Αραβίας, επειδή ξέμεινε από προμήθειες λόγω του πολέμου στο Ιράν
Τα ράφια στην κάβα είναι ως επί το πλείστον άδεια και τα μόνα διαθέσιμα είναι ακριβές ή λιγότερο γνωστές μάρκες, τόνισαν πέντε άτομα που επισκέφτηκαν το κατάστημα στο Ριάντ τις τελευταίες ημέρες
Αλκοόλ
Βίντεο με άγρια επίθεση που δέχτηκε Γαλλίδα μοναχή στο Όρος Σιών στην Ιερουσαλήμ - Εβραίος την έσπρωξε και την κλώτσησε
Η μοναχή υπέστη εκδορές στο πρόσωπο, αλλά δεν αναφέρθηκε ότι τραυματίστηκε σοβαρά, ενώ η ισραηλινή αστυνομία δήλωσε ότι συνέλαβε έναν 36χρονο άνδρα που φορούσε παραδοσιακή εβραϊκή ενδυμασία
Ιερουσαλήμ