Κόσμος

Προεδρικές εκλογές – Κύπρος: Ανεξάρτητος υποψήφιος ο Νίκος Χριστοδουλίδης, πρώην υπουργός Εξωτερικών

O τέως ΥΠΕΞ της Κύπρου, Νίκος Χριστοδουλίδης ανακοίνωσε την ανεξάρτητη υποψηφιότητά του στις προεδρικές εκλογές. «Οι ηγεμονισμοί, οι αλαζονικές συμπεριφορές και τα διχαστικά κηρύγματα ανήκουν στο παρελθόν», τόνισε στις πρώτες του δηλώσεις.

Με μήνυμά του μέσω διαδικτύου για τις προεδρικές εκλογές στην Κύπρο και με σύνθημα «Δύναμη που μας ενώνει», ο Νίκος Χριστοδουλίδης εξήγγειλε την πρόθεσή του να διεκδικήσει το χρίσμα του Προέδρου στις επερχόμενες εκλογές που θα διεξαχθούν τον Μάρτιο του 2023.

«Με πλήρη συναίσθηση της τεράστιας ευθύνης, με σεβασμό στην ιστορική πορεία του κυπριακού ελληνισμού, με καθαρούς στόχους για το ευρωπαϊκό μέλλον της πατρίδας μας, ανακοινώνω την ανεξάρτητη υποψηφιότητά μου για την Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Στέλνω ένα ειλικρινές μήνυμα, αλλά και την ξεκάθαρη δική μου υπόσχεση προς κάθε πολίτη αυτής της χώρας: Θα κάνω ό,τι περνά από το χέρι μου για να πάμε ενωμένοι προς τις εκλογές, σε μια συνενωτική πορεία ανανέωσης, προοπτικής και ελπίδας. Θέλω να συμμετέχουν όλοι, χωρίς εξαιρέσεις, στο νέο ξεκίνημα της πατρίδας μας», ανέφερε ο κ. Χριστοδουλίδης, σημειώνοντας ότι οι προκλήσεις, τα προβλήματα, αλλά και οι ευκαιρίες, οι αλλαγές που συμβαίνουν σε διεθνές και περιφερειακό επίπεδο, τα νέα δεδομένα που δημιουργούνται, απαιτούν μια κυβέρνηση που θα εγγυάται την ενότητα του λαού και τη συνεργασία όλων.

Προεδρικές εκλογές – Κύπρος: Το όραμα του Νίκου Χριστοδουλίδη 

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης δήλωσε ότι η κυβέρνηση, που θα σχηματιστεί, εάν οι πολίτες τον τιμήσουν με την ψήφο τους, θα περιλαμβάνει τους πιο ικανούς, ανεξάρτητα πολιτικής, ιδεολογικής και κοινωνικής προέλευσης «και από αυτούς που θα με ψηφίσουν και από εκείνους που δεν θα το πράξουν».

Ο κ. Χριστοδουλίδης ξεκαθάρισε ότι δεν έχει σκοπό να ιδρύσει πολιτικό κόμμα, ενώ εξέφρασε την ιδιαίτερη ευγνωμοσύνη του στον Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη «για την εμπιστοσύνη που του επέδειξε». Σε ό,τι αφορά τις πολιτικές του καταβολές, ανάμεσα σε άλλα, χαρακτήρισε στενές και διαχρονικές τις σχέσεις του με τον κόσμο του Δημοκρατικού Συναγερμού.

Επεσήμανε δε, μεταξύ άλλων: «Το μέλλον της Κύπρου και η ευημερία του λαού μας είναι για μένα αδιαπραγμάτευτες, και μόνο μια κυβέρνηση όλων των δημιουργικών δυνάμεων μπορεί να την εγγυηθεί. Οι ηγεμονισμοί, οι αλαζονικές συμπεριφορές και τα διχαστικά κηρύγματα ανήκουν στο παρελθόν και δεν μας αφορούν. Η διακυβέρνηση της Κύπρου είναι υπόθεση όλων μας».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Ντόναλντ Τραμπ, ζήτα συγγνώμη»: Πάνω από 10.000 άνθρωποι στη Δανία διαδήλωσαν κατά του Αμερικανού προέδρου
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ είχε δηλώσει πως τα στρατεύματά του ΝΑΤΟ «παρέμεναν λίγο μακριά από τις γραμμές του μετώπου» κατά τη διάρκεια των 20 ετών της σύγκρουσης στο Αφγανιστάν
Δανία
Παραιτήθηκε ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας της Σλοβακίας μετά τη δημοσίευση μηνυμάτων του με τον Επστάιν
«Όχι επειδή έκανα κάτι παράνομο ή ανήθικο, αλλά για να μην επιβαρυνθεί πολιτικά για κάτι που δεν σχετίζεται με τις αποφάσεις του», ανέφερε ο Λάιτσακ για την παραίτησή του
Μίροσλαβ Λάιτσακ
Πάνω από 32 νεκροί στη Γάζα μετά από ισραηλινό χτύπημα που βάζει σε κίνδυνο την εκεχειρία
Ο ισραηλινός στρατός τόνισε ότι οι ενέργειές του έγιναν ως αντίποινα για ένα περιστατικό κατά το οποίο οκτώ Παλαιστίνιοι αντάρτες βγήκαν από μια σήραγγα στη Ράφα, στη νότια Γάζα
Λωρίδα της Γάζας