Κόσμος

Πρόεδρος Γερμανίας Στάινμαϊερ υπέρ κλειστών συνόρων: Δεν μπορεί να μας εκβιάζει η κυνική πολιτική της Τουρκίας

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

«Η Ευρώπη δεν πρέπει να εκβιαστεί από μια κυνική πολιτική που αποστέλλει σκόπιμα χιλιάδες ανθρώπους στο αδιέξοδο», δήλωσε ο Στάινμαϊερ.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν μπορεί να παραιτηθεί από την προστασία των εξωτερικών συνόρων της όπως επίσης και από την προστασία της από την ανεξέλεγκτη συνοριακή διέλευση.

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαϊερ εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι ορισμένες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα δεχτούν ανήλικους πρόσφυγες από τους ελληνικούς καταυλισμούς, αλλά ταυτόχρονα ζήτησε και μια αποφασιστική στάση απέναντι στην Τουρκία.

«Η Ευρώπη δεν πρέπει να εκβιαστεί από μια κυνική πολιτική που αποστέλλει σκόπιμα χιλιάδες ανθρώπους στο αδιέξοδο», δήλωσε ο Στάινμαϊερ σε συνέντευξή του που δημοσιεύθηκε σήμερα στην (γερμανική) ειδησεογραφική ηλεκτρονική πύλη t-online.de.

«Η κατάσταση των ανθρώπων στα ελληνοτουρκικά σύνορα και στους ελληνικούς καταυλισμούς είναι δραματική. Γι’ αυτό και είμαι πολύ χαρούμενος τώρα που η Γερμανία, μαζί με άλλα έξι κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δεσμεύονται ότι θα μπορέσουν να βρουν προστασία και θα γίνουν δεκτά στην Ε.Ε. 1.600 παιδιά. Αυτό είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε», πρόσθεσε ο Στάινμαϊερ.

«Ωστόσο, η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν μπορεί να παραιτηθεί από την προστασία των εξωτερικών συνόρων της όπως επίσης και από την προστασία της από την ανεξέλεγκτη συνοριακή διέλευση».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Κλιμακώνεται η σύγκρουση ΗΠΑ–Ιράν: Νέες αμερικανικές επιθέσεις, αντίποινα της Τεχεράνης σε πλοία και Μπαχρέιν
Πέντε ώρες κράτησαν οι επιθέσεις των ΗΠΑ χτυπώντας στόχους σε διαφορετικές περιοχές του Ιράν - Από τα πλήγματα της Τεχεράνης σε δεξαμενόπλοια ένα άτομο έχασε τη ζωή του
Πλοίο στα στενά του Ορμούζ
Χάος στο Μάντσεστερ: Άγριο επεισόδιο με μαχαίρια και ματσέτες μεταξύ νεαρών – Σκληρές εικόνες
Δύο άνδρες τραυματίστηκαν σοβαρά σε μια «συμπλοκή με μαχαίρια» σε δρόμο στο νότιο Μάντσεστερ - «Καλώς ήρθατε στη Βρετανία», σχολιάζει σοκαρισμένος ένας αυτόπτης μάρτυρας
Βρετανία
«Ο ναυτικός αποκλεισμός θα τεθεί σε ισχύ από την Τρίτη 14 Ιουλίου» λέει το αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, αφορά όλη την ακτογραμμή του Ιράν και περιλαμβάνει τα ιρανικά λιμάνια και τους τερματικούς σταθμούς πετρελαίου, χωρίς να παρεμποδίζεται η «ουδέτερη διέλευση»
Στενά του Ορμούζ