Παρασκευή, 26 Απρ.
14oC Αθήνα

Προκαλεί ξανά η Τουρκία: Χαρακτηρίζει “ειρηνευτική επιχείρηση” την εισβολή στην Κύπρο!

Προκαλεί ξανά η Τουρκία: Χαρακτηρίζει “ειρηνευτική επιχείρηση” την εισβολή στην Κύπρο!
φωτογραφία: αρχείο ΑΠΕ - ΜΠΕ

“Ειρηνευτική επιχείρηση” χαρακτηρίζει η Τουρκία, σε απάντηση προς το Ισραήλ, τον Αττίλα του 1974 στην Κύπρο.

Στην ανακοίνωση – απάντηση στις αιχμές του Ισραηλινού πρωθυπουργού, Μπενιαμίν Νετανιάχου, για την εισβολή και κατοχή της Κύπρου από την Τουρκία, το υπουργείο Άμυνας στην Άγκυρα υποστηρίζει ότι όλες οι στρατιωτικές επιχειρήσεις είναι νόμιμα… καμωμένες, δηλ. στηρίζονται στο διεθνές δίκαιο.

“Απορρίπτουμε τις άτοπες, ανυπόστατες και εξωπραγματικές συκοφαντίες του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο οποίος μπροστά στις κατηγορίες για διαφθορά και τα πολιτικά προβλήματα στη χώρα του, προσπαθεί να στρέψει αλλού την προσοχή”, σημειώνεται στην ανακοίνωση για να συνεχίσει:

“Στις αποστολές και τις επιχειρήσεις που έχουν εκτελέσει οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις καθ’ όλη τη διάρκεια της ένδοξης ιστορία τους, δεν υπάρχει τίποτα που να προκαλεί ντροπή”.

“Τόσο η Ειρηνευτική Επιχείρηση στην Κύπρο, ο αγώνας μας κατά της τρομοκρατίας και οι επιχειρήσεις Ασπίδα του Ευφράτη και Κλάδο Ελαίας πραγματοποιήθηκαν βάσει του διεθνούς δικαίου και των συμφωνιών και πάντα – ακόμα και στις πιο δύσκολες συνθήκες – οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις σεβάστηκαν τους άμαχους και τα ιστορικά, θρησκευτικά και πολιτιστικά κτίσματα, με κόστος ακόμα και την καθυστέρηση των επιχειρήσεων”, σημειώνεται στην ανακοίνωση.

“Ένα τρανό παράδειγμα είναι οι δεκάδες χιλιάδες Κούρδοι αδελφοί μας που ζουν στην Τουρκία και στις γύρω χώρες και έχουν βρει καταφύγιο στη χώρα μας”.

πηγή: sigmalive.com

 

 

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις