Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

Η αιματοβαμμένη Μέρκελ και το ακροδεξιό παραλήρημα Ευρωπαίων ηγετών

Η αιματοβαμμένη Μέρκελ και το ακροδεξιό παραλήρημα Ευρωπαίων ηγετών

Πυρ ομαδόν των ακροδεξιών ηγετών στην Άνγκελα Μέρκελ για την πολιτική της στο προσφυγικό, με αφορμή την επίθεση με τους 12 νεκρούς στην Χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου.

Οι Ευρωπαίοι ακροδεξιοί συνδέουν την επίθεση με την πολιτική ανοιχτών συνόρων που ακολούθησε η Μέρκελ απέναντι στους πρόσφυγες και “ξεσαλώνουν” με ξενοφοβικά tweets, με φόντο την τραγωδία στο Βερολίνο.

Ο Ολλανδός ακροδεξιός ηγέτης Geert Wilders δημοσίευσε στο λογαριασμό του στο Twitter μια φωτογραφία στην οποία απεικονίζεται η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, με αίματα στο πρόσωπο, στα χέρια και στο σακάκι της. κατηγορώντας τους “δειλούς ηγέτες” για “τσουνάμι” επιθέσεων από “ισλαμιστές τρομοκράτες”.

Σε προηγούμενο tweet είχε γράψει “Μας μισούν και μας σκοτώνουν. Και κανείς δεν μας προστατεύει. Οι ηγέτες μας μας προδίδουν. Χρειαζόμαστε μια πολιτική επανάσταση για να προστατεύσουμε τους ανθρώπους μας.

Ο Ολλανδός ακροδεξιός αναδημοσίευσε και παλιότερο tweet του, από τις 7 Δεκεμβρίου, στο οποίο ανέφερε ότι «η ισλαμική μετανάστευση είναι μια εισβολή, ένα πρόβλημα ύπαρξης που θα εκτοπίσει τους λαούς μας, θα σβήσει την κουλτούρα μας, θα τερματίσει την ελευθερία…

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Τσέχος Υπουργός Οικονομικών, Andrej Babis που υποστήριξε ότι η Μέρκελ έχει την ευθύνη για το χτύπημα καθώς “οι μετανάστες δεν έχουν θέση στην Ευρώπη”.

“Εκείνη άφησε τους μετανάστες να μπουν στην Γερμανία και σε όλη την Ευρώπη σε ανεξέλεγκτες ροές, χωρίς χαρτιά και χωρίς να ξέρουμε ποιοι πραγματικά είναι”, πρόσθεσε ο Τσέχος Υπουργός.

Το προβεβλημένο μέλος του ακροδεξιού γερμανικού κόμματος AfD, Marcus Pretzell έγραψε στο twitter ότι “Αυτοί οι νεκροί (σ. σ. της επίθεσης στο Βερολίνο) είναι νεκροί της Μέρκελ”

Στη ίδια γραμμή και ο Φάρατζ, πρώην επικεφαλής του UKIP που έγραψε μεταξύ άλλων: Τρομερά νέα από το Βερολίνο. Ωστόσο καμία έκπληξη. Γεγονότα σαν αυτό θα είναι η κληρονομία της Μέρκελ.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε