Κόσμος

Προκλητικοί! Τραμπ και Μπολσονάρο αλληλοσυγχαίρονται για τις… φωτιές στον Αμαζόνιο

Ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Ζαιχ Μπολσονάρο παρά την κατακραυγή για τη στάση της κυβέρνησης στη Βραζιλία για τις φωτιές στον Αμαζόνιο ανταλλάσσουν φιλοφρονήσεις.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο πρόεδρος Μπολσονάρο μάλιστα ευχαρίστησε τον Ντόναλντ Τραμπ για την στήριξή του. «Γνωρίζω πολύ καλά τον πρόεδρο Μπολσονάρο. Εργάζεται πολύ σκληρά για τις πυρκαγιές στον Αμαζόνιο και, με όλο το σεβασμό, κάνει εξαιρετική δουλειά για το λαό της Βραζιλίας. Δεν είναι εύκολο. Ο ίδιος και η χώρα του έχουν την πλήρη στήριξη των ΗΠΑ!», έγραψε στο tweet του ο Τραμπ.

«Καταπολεμάμε τις πυρκαγιές με μεγάλη επιτυχία», απάντησε με tweet του ο πρόεδρος της Βραζιλίας, λίγες ώρες αργότερα αφότου έθεσε ως όρο να λάβει τη συγγνώμη του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν για να δεχθεί τη βοήθεια της G7 στην κατάσβεση των πυρκαγιών που κατακαίνε επί εβδομάδες το τροπικό δάσος του Αμαζονίου.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ με τη στήριξή του προς «τον Τραμπ των τροπικών», όπως κάποιοι αποκαλούν Βραζιλιάνο ακροδεξιό πρόεδρο, ο Τραμπ τάσσεται ενάντια στον Γάλλο πρόεδρο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Τραμπ δηλώνει ότι θα συναντηθεί με τον Κιμ Γιονγκ Ουν εντός του έτους: «Η Βόρεια Κορέα έχει 57 πυρηνικά όπλα»
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ επανέλαβε ότι διατηρεί «πολύ καλή σχέση» με τον Βορειοκορεάτη ηγέτη - Οι εκτιμήσεις ειδικών για το πυρηνικό οπλοστάσιο της Πιονγκγιάνγκ
Κιμ Γιονγκ Ουν, Ντόναλντ Τραμπ
Πούτιν για τις ουκρανικές επιθέσεις στην «Amazon της Ρωσίας»: «Δεν υπάρχουν κρίσιμες συνέπειες»
Το Κίεβο υποστηρίζει ότι επτά από τα δέκα μεγαλύτερα κέντρα logistics της Wildberries έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας - Εντολή για αποκατάσταση των εγκαταστάσεων που υπέστησαν ζημιές
Βλαντιμίρ Πούτιν, Ρωσία