Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

Προκλητικός Ερντογάν κατά της Ελλάδας: Αυτός είναι ο ελληνικός πολιτισμός

Προκλητικός Ερντογάν κατά της Ελλάδας: Αυτός είναι ο ελληνικός πολιτισμός

Για ακόμη μια φορά, ο Ρετζέπ Ταγιπ Ερντογάν, δεν διστάζει να εργαλειοποιήσει το μεταναστευτικό. Και αισχρά να χρησιμοποιήσει το θάνατο 12 μεταναστών στον Έβρο για να επιτεθεί στην Ελλάδα και να την κατηγορήσει για το χαμό τους.

Το… χαλί για τη νέα πρόκληση του το είχε στρώσει ο υπουργός Εσωτερικών του, Σουλεϊμάν Σοϊλού χθες (02.02.2022) όταν κατηγόρησε την Ελλάδα ότι άφησε 12 μετανάστες, απωθώντας και «ξεγυμνώνοντάς» τους, να πεθάνουν από το κρύο στον Έβρο. Η Ελλάδα, δια του υπουργού Μετανάστευσης Νότη Μηταράκη, διέψευσε κατηγορηματικά. Αλλά για τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αυτό δεν έχει σημασία.

Αδιάφορος για τις επίσημες διαψεύσεις της Ελλάδας, ο Ερντογάν ακολουθεί, για να δώσει το δικό του «κύρος» στις καταγγελίες Σοϊλού, επιχειρώντας να δυσφημίσει την Ελλάδα όχι μόνον στην Ευρώπη, αλλά – όπως λένε αναλυτές – κυρίως στις αραβικές χώρες, μετά τις συμφωνίες που έχει συνάψει με αυτές η χώρα μας.

Έτσι ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε δηλώσεις του στο αεροδρόμιο της Άγκυρας, πριν αναχωρήσει για την Ουκρανία, κατηγόρησε την Ελλάδα ότι «έστειλε μετανάστες στο θάνατο».

«Καταρχήν, το να βλέπεις 12 ανθρώπους να πεθαίνουν από παγωνιά δεν είναι κάτι που μπορεί να το χωνέψεις εύκολα. Δεν είναι όμως η πρώτη φορά που βιώνουμε αυτή την εθιμική στάση της Ελλάδας. Μάλιστα, δεν ήταν λίγοι οι άνθρωποι, των οποίων τρύπησαν τις βάρκες, και καταδικάστηκαν στο θάνατο. Η βύθιση αυτών των φουσκωτών και η καταδίκη των ανθρώπων στο θάνατο είναι πολύ σημαντικά και δείχνουν ποια είναι η στάση της Ελλάδας απέναντι στους ανθρώπους. Δυστυχώς, αυτός είναι ο δείκτης του ελληνικού πολιτισμού.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση παρέμενε πάντα σιωπηλή σε αυτό το θέμα, όπως κι ο κόσμος το ίδιο. Δεν νομίζω ότι είναι πιθανό να αλλάξουν τις συνήθειές τους. Για παράδειγμα, υπάρχει ένα frontex που έφτιαξαν, είναι άχρηστο. Δεν έχει να κάνει κάτι από το να στηρίζουν την Ελλάδα. Τώρα είδαν αυτούς τους 12 ανθρώπους να πεθαίνουν παγωμένοι», ανέφερε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Και δεν σταμάτησε εκεί ο πρόεδρος της Τουρκίας. «Απείλησε» ότι «τις λήψεις (φωτογραφίες και βίντεο) που έχουμε κάνει, θα τα δείχνουμε σε όποιον ηγέτη στον κόσμο και συναντήσουμε. Θα συνεχίσουμε αυτόν τον αγώνα μπροστά στα μάτια του κόσμου. Θα εκπληρώσουμε αυτό το καθήκον με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Για συνεχίσουμε να είμαστε στο πλευρό των καταπιεσμένων και το θεωρούμε ανθρωπιστικό και ισλαμικό καθήκον».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις