Κόσμος

Προσφυγή μεταναστών στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για να ακυρωθεί η συμφωνία Τουρκίας-Ευρωπαϊκής Ένωσης

Δύο μετανάστες κατέθεσαν ξεχωριστές προσφυγές τον Απρίλιο στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης ζητώντας να ακυρωθεί η συμφωνία που συνήφθη μεταξύ Βρυξελλών και Άγκυρας για τον περιορισμό των μεταναστευτικών ροών, όπως έγινε γνωστό σήμερα από πηγή που έχει γνώση της υπόθεσης.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Σύμφωνα με την πηγή αυτή, είναι η πρώτη φορά που μετανάστες προσφεύγουν κατά της συμφωνίας ωστόσο, πιθανότατα το δικαστήριο θα απορρίψει το αίτημα ως απαράδεκτο.

Οι δύο μετανάστες, ένας Πακιστανός και ένας Αφγανός, “φιλοξενούνται επί του παρόντος σε προσφυγικούς καταυλίσμούς στην Ελλάδα”. Κατέθεσαν τις προσφυγές τους στις 22 Απριλίου 2016, ωστόσο τα νομικά επιχειρήματα που προβάλλουν δεν έχουν γίνει γνωστά.

Η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας που έχει ως στόχο να ανακόψει τις μεταναστευτικές ροές από τα τουρκικά παράλια προς τα ελληνικά νησιά επιτρέπει να στέλνονται πίσω στην Τουρκία οι μετανάστες –συμπεριλαμβανομένων και των Σύρων αιτούντων άσυλο– που έφτασαν στην Ελλάδα μετά τις 20 Μαρτίου. Σε αντάλλαγμα, η Ευρωπαϊκή Ένωση δέχτηκε να χορηγήσει 6 δισεκατομμύρια ευρώ στην Άγκυρα και δεσμεύτηκε, για κάθε Σύρο που στέλνεται πίσω να παραλαμβάνει κάποιον άλλον απευθείας από την Τουρκία.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η μαγνητική με σκιαγραφικό για καρκίνους που αφήνει πίσω τη μαστογραφία και «βλέπει» όσα κρύβουν οι πυκνοί μαστοί
Έως και το 30% των περιπτώσεων καρκίνου του μαστού στην Ευρώπη διαγιγνώσκεται σε προχωρημένο στάδιο, ενώ η υψηλή πυκνότητα του μαστού μπορεί να δυσκολέψει την έγκαιρη ανίχνευση ενός όγκου
Doctor sitting at desk and writing a prescription for her patient
Η Κέιτι Ζακαράια αποθεώνει τον Τραμπ στο πρώτο της μήνυμα μετά την απόλυση της από τον Λευκό Οίκο – «Είναι υπέροχος»
«Κανείς δεν θα κάνει ποτέ την Αμερική σπουδαία με τον τρόπο που το έκανε και συνεχίζει να το κάνει αυτός. Ήταν τιμή μου να εργάζομαι γι' αυτόν», έγραψε λίγο μετά την αποχώρησή της
H Κέιτι Ζακαράια με τον Ντόναλντ Τραμπ
Ο Τραμπ μπλοκάρει κυρώσεις κατά της Ρωσίας που υπέγραψε τον Σεπτέμβριο – «Είναι για το συμφέρον των ΗΠΑ»
Τις είχε υπογράψει μόλις τον Σεπτέμβριο - Η αναστολή των κυρώσεων έρχεται λίγες ημέρες αφότου ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε την συμφωνία με την Ρωσία για το ρωσικό ντίζελ
Ντόναλντ Τραμπ / Βλαντιμίρ Πούτιν 5
Κέιτι Ζακαράια: Η βραχύβια Εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου που «ξηλώθηκε» μέσα σε 5 μέρες – Κατέρριψε το «ρεκόρ» του Άντονι Σκαραμούτσι
Ο σάλος με την αυτοαποκαλούμενη «δικηγόρο» που ανέλαβε τη θέση της Λέβιτ και δεν άντεξε ούτε μία εβδομάδα καθώς ο Τραμπ την... «έδιωξε νύχτα»
Katie Zacharia
18