Κόσμος

Πρόσκληση Λούλα ντα Σίλβα προς Σι Τζινπίνγκ να επισκεφθεί την Βραζιλία

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο Λουίς Ινάσιου Λούλα ντα Σίλβα δήλωσε την Δευτέρα (11.04.2023) πως θα προσκαλέσει τον ομόλογό του της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ, να επισκεφθεί την Βραζιλία την παραμονή της αναχώρησής του για το Πεκίνο για επίσημη επίσκεψη, στην οποία θα επιδιώξει σύσφιγξη των διμερών σχέσεων.

«Θα καλέσω τον Σι Τζινπίνγκ να έρθει στη Βραζιλία, για διμερή συνάντηση, για να γνωρίσει τη χώρα μας, για να του δείξουμε έργα στα οποία θα ενδιαφερόμασταν να γίνουν κινεζικές επενδύσεις», είπε ο πρόεδρος της Βραζιλίας κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο δημόσιο δίκτυο EBC. Πρόσθεσε δε πως σκοπός του είναι να «σταθεροποιήσει» και να ενισχύσει τη σχέση της χώρας του με την Κίνα

Η επίσκεψη στην Κίνα θα γίνει δύο μήνες και κάτι μετά τη συνάντηση του Λούλα με τον ομόλογό του των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο, καθώς η κυβέρνησή του λέει πως θα ασκήσει πραγματιστική εξωτερική πολιτική και θα επιδιώξει ισορροπημένες σχέσεις με τους δυο σημαντικότερους εμπορικούς εταίρους της Βραζιλίας, παρά τις εντάσεις ανάμεσά τους.

«Αυτό που θα θέλαμε είναι η Κίνα να κάνει επενδύσεις που θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας και νέους παραγωγικούς πόρους στη Βραζιλία», εξήγησε ο 77χρονος πρόεδρος.

Το ταξίδι του θα γινόταν τον Μάρτιο, αλλά χρειάστηκε να επαναπρογραμματιστεί, καθώς ο αρχηγός του κράτους διαγνώστηκε πως είχε παρουσιάσει ήπια πνευμονία.

Προγραμματίζει να συναντηθεί με τον κινέζο ομόλογό του Σι και τον νέο πρωθυπουργό του Λι Τσιανγκ την Παρασκευή.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Τραμπ δηλώνει ότι θα συναντηθεί με τον Κιμ Γιονγκ Ουν εντός του έτους: «Η Βόρεια Κορέα έχει 57 πυρηνικά όπλα»
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ επανέλαβε ότι διατηρεί «πολύ καλή σχέση» με τον Βορειοκορεάτη ηγέτη - Οι εκτιμήσεις ειδικών για το πυρηνικό οπλοστάσιο της Πιονγκγιάνγκ
Κιμ Γιονγκ Ουν, Ντόναλντ Τραμπ
Πούτιν για τις ουκρανικές επιθέσεις στην «Amazon της Ρωσίας»: «Δεν υπάρχουν κρίσιμες συνέπειες»
Το Κίεβο υποστηρίζει ότι επτά από τα δέκα μεγαλύτερα κέντρα logistics της Wildberries έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας - Εντολή για αποκατάσταση των εγκαταστάσεων που υπέστησαν ζημιές
Βλαντιμίρ Πούτιν, Ρωσία