Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Πρόσωπα σαν “ζουληγμένες ντομάτες”!

 

Πρόσωπα σαν “ζουληγμένες ντομάτες” είναι οι γυναίκες των ιθαγενών Αβοριγίνων στην πόλη Κάθριν της Βορειοδυτικής Αυστραλίας.

 Αυτό οφείλεται στην συχνή κακοποίηση που δέχονται από τους συντρόφους τους σύμφωνα με Αυστραλό δικαστή.

Ο δικαστής Άλισντερ Μακγκρέγκορ έκανε την παρατήρηση αυτή όταν ανακοίνωνε την καταδικαστική απόφαση για ένα Αβορίγινα, που είχε επιτεθεί στη σύντροφό του ενώ είχαν συλληφθεί και βρίσκονταν στο πίσω μέρος ενός αστυνομικού οχήματος.
 
Σύμφωνα με το εθνικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC, ο δικαστής είπε στο δικαστήριο, ότι ενώ οι Αβορίγινες άνδρες στην Κάθριν έχουν συμμετρικά πρόσωπα, τα πρόσωπα των γυναικών είναι σαν «ζουληγμένες ντομάτες», και αυτό οφείλεται στην οικιακή βία.
 
«Αυτό οφείλεται στα επαναλαμβανόμενα γρονθοκοπήματα, χτυπήματα με λοστούς, πέτρες και ρόπαλα, και κλωτσιές», είπε ο Μακγρέγκορ. «Ορισμένες από τις γυναίκες είναι τόσο άσχημες, σε βαθμό που κάποιος πρέπει να αναρωτηθεί τι είναι αυτό το ανιδιοτελές πράγμα που μπορούν να έχουν έτσι ώστε να επιμένουν και ορισμένες να παραμένουν και προσκολλημένες στους άνδρες τους».
 
Οι Αβορίγινες αποτελούν το 2% του πληθυσμού της Αυστραλίας, αλλά σε σχέση με τους υπόλοιπους συμπολίτες τους, έχουν έξι φορές περισσότερες πιθανότητες να δολοφονηθούν, διπλάσιες πιθανότητες να νοσηλευτούν τραυματισμένοι από επιθέσεις και πενταπλάσιες πιθανότητες να αποτελέσουν θύματα οικιακής βίας.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε