Κόσμος

Προσπάθησε να φτιάξει πυρηνικό αντιδραστήρα στην κουζίνα του

 Ένας άνεργος Σουηδός συνελήφθη επειδή προσπάθησε να κατασκευάσει έναν πυρηνικό αντιδραστήρα στην... κουζίνα του σπιτιού του ενώ κατέγραφε τις "απόπειρές" του να πετύχει πυρηνική έκρηξη και στο Ίντερνετ.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο Ρίτσαρντ Χαντλ, 31 ετών, από το Άνγκελχολμ της νότιας Σουηδίας, είχε καταφέρει να αγοράσει διάφορα υλικά μέσω του διαδικτύου. “Ήμουν περίεργος να δω αν κάτι τέτοιο ήταν εφικτό, πρόκειται απλά για ένα χόμπι”, είπε ο ίδιος ο Χαντλ που μέχρι πρόσφατα εργαζόταν σε ένα εργοστάσιο συστημάτων εξαερισμού.

Ο Χαντλ κατέγραφε τις προσπάθειές του στο μπλογκ του και στη σελίδα του στο Facebook. Έφτασε μέχρι το σημείο να αναμίξει διάφορες χημικές ουσίες σε ένα σκεύος μαγειρικής: αμερίκιο, ράδιο, βηρύλλιο και θειικό οξύ.

Η “τήξη”, όπως τη χαρακτηρίζει ο ίδιος στο μπλογκ του, έγινε πριν από 3 με 4 μήνες “αλλά η αστυνομία έφτασε πριν από δύο εβδομάδες”. Μετά το επεισόδιο αυτό περιγράφει ότι “καθάρισε την ακαταστασία και το σκεύος” και αγόρασε και άλλο ράδιο για να συνεχίσει τα πειράματα.

Η Υπηρεσία Ασφάλειας της Ακτινοβολίας αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι οι αρχές ερεύνησαν το σπίτι του Χαντλ στις 20 Ιουλίου αφού πληροφορήθηκαν ότι χειριζόταν πυρηνικά υλικά με μη ασφαλή τρόπο. Δεν διαπιστώθηκαν όμως αυξημένα επίπεδα ακτινοβολίας στο διαμέρισμα, ούτε κάποιος από τους γείτονες είχε εκτεθεί σε ακτινοβολία.

Ο Χαντλ περιέγραψε λακωνικά την έρευνα στο σπίτι του, με τη φράση: “Το σχέδιο ματαιώθηκε”. Συνελήφθη αλλά αφέθηκε ελεύθερος λίγο αργότερα, μολονότι παραμένει “ύποπτος” ως παραβάτης του νόμου περί ασφαλούς ακτινοβολίας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Πανώλη ή «άγνωστη πνευμονία»: Τι γνωρίζουμε για τον θάνατο 28χρονης ερευνήτριας στη Ρωσία – Φόβοι για επιστροφή του «Μαύρου Θανάτου»
Η πανώλη προκαλείται από το βακτήριο Yersinia pestis - Είναι η ασθένεια που συνδέθηκε ιστορικά με τον «Μαύρο Θάνατο», την καταστροφική πανδημία που σάρωσε την Ευρώπη τον 14ο αιώνα
Το Ινστιτούτο Έρευνας στο οποίο εργαζόταν η 27χρον