Κόσμος

Πρόστιμα σε όσους ταΐζουν τα ζώα στον Ζωολογικό Κήπο του Πεκίνου!

Εργαζόμενοι του Ζωολογικού Κήπου του Πεκίνου θα πραγματοποιούν κοινές περιπολίες με στελέχη της δημοτικής αστυνομίας προκειμένου να αποτρέπει τους επισκέπτες από το να ταΐζουν και να κάνουν κακό στα ζώα, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Beijing Daily.

Ο Τζου Χονγκμπό, αναπληρωτής διευθυντής του ζωολογικού κήπου, δήλωσε ότι στόχος της απόφασης αυτής είναι οι επισκέπτες να μάθουν να συμπεριφέρονται σωστά απέναντι στα ζώα.

Οι… κυρώσεις για όσους ταίζουν ζώα

Όσοι ταΐζουν τα ζωάκια σε απαγορευμένες περιοχές θα βρίσκονται αντιμέτωποι με πρόστιμο 50-100 γιουάν σύμφωνα με τους κανονισμούς του Πάρκου του Πεκίνου. Τα ζώα σιτίζονται με συγκεκριμένες τροφές από τους φύλακές τους. Οι επισκέπτες που τα ταΐζουν μπορούν να τους προκαλέσουν δυσπεψία ή και σοβαρότερα προβλήματα. Το 2015, τρία ελάφια πέθαναν στον Ζωολογικό Κήπο της Σανγκάης αφού κατανάλωσαν μη βρώσιμα υλικά, όπως πλαστικές σακούλες, που είχαν πετάξει οι επισκέπτες.

Από τα μέσα του φετινού Ιουλίου, ο Ζωολογικός Κήπος του Πεκίνου έχει αντιμετωπίσει πάνω από 300 περιπτώσεις ζώων που ταΐζονται σε απαγορευμένες περιοχές.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η λαμπερή τελετή για τα εγκαίνια του Μεγάλου Αιγυπτιακού Μουσείου στο Κάιρο - Εντυπωσιακό σόου με drone και πυροτεχνήματα
Περίπου 80 επίσημες αντιπροσωπείες παραβρέθηκαν στην τελετή, από τις οποίες «40 είχαν επικεφαλής βασιλείς, πρίγκιπες, αρχηγούς κρατών ή κυβερνήσεων»
REUTERS
8
Στη φυλακή 38χρονη για την «κλοπή του αιώνα» στο Λούβρο - Ήταν ο «δορυφόρος» της ληστρικής επιδρομής
Ένας Αλγερινός και ένας οδηγός ταξί, οι οποίοι είχαν ήδη συλληφθεί θεωρείται ότι είναι οι δύο που διέρρηξαν την γκαλερί «Apollon», αφαιρώντας σπάνια αντικείμενα αξίας άνω των 86 εκατομμυρίων ευρώ
Κόσμος στη γυάλινη Πυραμίδα του μουσείου του Λούβρου