Κόσμος

Πρόστιμα σε όσους ταΐζουν τα ζώα στον Ζωολογικό Κήπο του Πεκίνου!

Εργαζόμενοι του Ζωολογικού Κήπου του Πεκίνου θα πραγματοποιούν κοινές περιπολίες με στελέχη της δημοτικής αστυνομίας προκειμένου να αποτρέπει τους επισκέπτες από το να ταΐζουν και να κάνουν κακό στα ζώα, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Beijing Daily.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο Τζου Χονγκμπό, αναπληρωτής διευθυντής του ζωολογικού κήπου, δήλωσε ότι στόχος της απόφασης αυτής είναι οι επισκέπτες να μάθουν να συμπεριφέρονται σωστά απέναντι στα ζώα.

Οι… κυρώσεις για όσους ταίζουν ζώα

Όσοι ταΐζουν τα ζωάκια σε απαγορευμένες περιοχές θα βρίσκονται αντιμέτωποι με πρόστιμο 50-100 γιουάν σύμφωνα με τους κανονισμούς του Πάρκου του Πεκίνου. Τα ζώα σιτίζονται με συγκεκριμένες τροφές από τους φύλακές τους. Οι επισκέπτες που τα ταΐζουν μπορούν να τους προκαλέσουν δυσπεψία ή και σοβαρότερα προβλήματα. Το 2015, τρία ελάφια πέθαναν στον Ζωολογικό Κήπο της Σανγκάης αφού κατανάλωσαν μη βρώσιμα υλικά, όπως πλαστικές σακούλες, που είχαν πετάξει οι επισκέπτες.

Από τα μέσα του φετινού Ιουλίου, ο Ζωολογικός Κήπος του Πεκίνου έχει αντιμετωπίσει πάνω από 300 περιπτώσεις ζώων που ταΐζονται σε απαγορευμένες περιοχές.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το Ισραήλ διαπράττει «εξόντωση» στη Δυτική Όχθη και συνεχιζόμενη γενοκτονία στη Γάζα, λένε ερευνητές του ΟΗΕ 
Νέα έκθεση της Ανεξάρτητης Διεθνούς Επιτροπής Έρευνας μιλά για κρατική πολιτική συντονισμένης βίας κατά αμάχων. Το Ισραήλ αναφέρεται σε «εκστρατεία παραπληροφόρησης»
Γάζα, ισραηλινή επίθεση
Μακρόν: Ανεπαρκή τα μέτρα στις διαδηλώσεις της 17ης Οκτωβρίου – Επικίνδυνη η 5η Νοεμβρίου, προειδοποίησε
Αναφορικά με τα μέτρα το Σάββατο (24.10.2026) ο Γάλλος πρόεδρος είπε ότι «η τάξη διατηρήθηκε» και ότι «η οργάνωση και η διορατικότητα» προστάτευσαν τους ανθρώπους και εγγυήθηκαν το δικαίωμα στη διαμαρτυρία
Ο Μακρόν στη Μασσαλία