Κόσμος

Πρόθεση της Βρετανίας να φιλοξενήσει την σύνοδο του ΟΗΕ για το κλίμα του 2020

Η Βρετανία είναι πρόθυμη να φιλοξενήσει τη σύνοδο του ΟΗΕ για το κλίμα το 2020, ανακοίνωσε σήμερα η υπουργός Ενέργειας της χώρας, η οποία επιχειρεί με αυτόν τον τρόπο να αποκτήσει πρωταγωνιστικό ρόλο στον αγώνα κατά της υπερθέρμανσης του πλανήτη μετά την αποχώρησή της από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Μιλώντας στη σύνοδο για το κλίμα που διεξάγεται αυτές τις ημέρες στο Κατοβίτσε της Πολωνίας, η υπουργός Επιχειρήσεων, Ενέργειας και Βιομηχανικής Πολιτικής Κλερ Πέρι είπε ότι έχει στείλει επιστολή στα Ηνωμένα Έθνη, εκφράζοντας το ενδιαφέρον της χώρας της να οργανώσει τις επόμενες συνομιλίες, το 2020. Τη χρονιά αυτή θα τεθεί σε εφαρμογή η Συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα και οι χώρες θα πρέπει να παρουσιάσουν νέα, πιο φιλόδοξα σχέδια για τον περιορισμό των εκπομπών καυσαερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου.

Η Ιταλία έχει εκφράσει επίσης το ενδιαφέρον της να φιλοξενήσει τη σύνοδο. Η οικοδέσποινα χώρα θα αποφασιστεί του χρόνου.

Με βάση τους κανόνες του ΟΗΕ, το 2019 είναι η σειρά κάποιας χώρας της Λατινικής Αμερικής ή της Καραϊβικής να οργανώσει τη σύνοδο και επικρατέστερες μέχρι στιγμής είναι η Κόστα Ρίκα και η Χιλή.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Νετανιάχου ζητά δίωξη των εμπλεκόμενων στη δημιουργία του ντοκιμαντέρ «NAZA» για αδικήματα ασφαλείας
«Διηγείται μια ψευδή, παραπλανητική και προκατειλημμένη αφήγηση που δυσφημεί το Κράτος και τις Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις παγκοσμίως και βλάπτει σοβαρά το κύρος του Ισραήλ» λέει ο Νετανιάχου
Νετανιάχου
Financial Times: Η Ρωσία σχεδιάζει δολοφονίες στην Ευρώπη με στόχο στελέχη αμυντικών εταιρειών
Οι ευρωπαϊκές υπηρεσίες πληροφοριών προειδοποίησαν στελέχη αμυντικών εταιρειών σε όλη την Ευρώπη ότι η Ρωσία εντείνει τις απόπειρες δολοφονίας τους σε μια προσπάθεια εκφοβισμού των εταίρων της Ουκρανίας
Financial Times: Η Ρωσία σχεδιάζει δολοφονίες στην Ευρώπη με στόχο στελέχη αμυντικών εταιρειών
Η Τουρκία επιταχύνει τις κατασκευές καταφυγίων για προστασία από επιθέσεις: Το σχέδιο για χώρους σε 81 νομούς
Η κατασκευή σύγχρονων καταφυγίων και στις 81 επαρχίες γίνεται για παροχή ασφαλών χώρων για τους πολίτες σε περίπτωση πολέμου, φυσικών καταστροφών ή πυρηνικών διαρροών
Ερντογάν