Παρασκευή, 29 Μαρ.
18oC Αθήνα

Πρώτη Κυρία κατηγορείται για ξυλοδαρμό μοντέλου!

Πρώτη Κυρία κατηγορείται για ξυλοδαρμό μοντέλου!
Φωτογραφία αρχείου Reuters

Η Ζιμπάμπουε ζήτησε σήμερα να αναγνωριστεί η διπλωματική ασυλία της Πρώτης Κυρίας της χώρας, της Γκρέις Μουγκάμπε, η οποία κατηγορείται ότι χτύπησε και τραυμάτισε μια νεαρή γυναίκα στο Γιοχάνεσμπουργκ της Νότιας Αφρικής.

Το υπουργείο Αστυνομίας της Νότιας Αφρικής επιβεβαίωσε επίσης ότι η Μουγκάμπε βρίσκεται ακόμη στη χώρα και δεν έχει αναχωρήσει για τη Χαράρε, ανέφεραν δημοσιεύματα του Τύπου.

“Οι δικηγόροι της ύποπτης και οι εκπρόσωποι της κυβέρνησής της επικοινώνησαν με τους ερευνητές (της αστυνομίας) για να τους ενημερώσουν ότι η ύποπτη θέλει να επικαλεστεί τη διπλωματική ασυλία της”, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Σύμφωνα πάντα με το υπουργείο, η Γκρέις Μουγκάμπε ενημέρωσε επίσης τις αρχές ότι θα παραστεί στην Πρετόρια στη σύνοδο της Κοινότητας για την Ανάπτυξη της Μεσημβρινής Αφρικής, στην οποία θα συμμετάσχει και ο σύζυγός της το Σαββατοκύριακο.

Η πρώτη κυρία της Ζιμπάμπουε κατηγορείται ότι την περασμένη Κυριακή χτύπησε και τραυμάτισε στο πρόσωπο την Γκαμπριέλα Ένγκελς, ένα μοντέλο 20 ετών που διέμενε μαζί με φίλους της στο ίδιο ξενοδοχείο, σε μια αριστοκρατική συνοικία του Γιοχάνεσμπουργκ. Η νεαρή γυναίκα κατέθεσε μήνυση και υποστηρίζει ότι έχει τραυματιστεί στο μέτωπο.

Η υπόθεση αυτή απειλεί να διαταράξει τις καλές διπλωματικές σχέσεις που διατηρεί η Νότια Αφρική με τη Ζιμπάμπουε και είναι σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις για να βρεθεί μια λύση.

Η Γκρέις Μουγκάμπε θεωρείται ότι ασκεί σημαντική επιρροή στον 93χρονο σύζυγό της και φέρεται ως το μεγάλο φαβορί για να τον διαδεχτεί στην προεδρία της χώρας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις