Site icon NewsIT
11:43 Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

Πρώτη παγκοσμίως η Ελλάδα στη θετική άποψη για τη Ρωσία

Αρνητική είναι η διεθνής εικόνα της Ρωσίας σε όλο τον κόσμο τα τελευταία χρόνια, όπως δείχνουν σχετικές έρευνες. Ειδικά στην Ευρωπαϊκή Ένωση, μόνο η Ελλάδα έχει θετική γνώμη για τη Ρωσία.

Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση που έχει θετική γνώμη για την Ρωσία, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε 39 χώρες από το αμερικανικό κέντρο Pew Research.

Όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα της έρευνας, η διεθνής εικόνα της Ρωσίας χειροτέρευσε σχεδόν σε ολόκληρο τον κόσμο τα τελευταία χρόνια, με μεγαλύτερη επιδείνωση στην Αίγυπτο και την Ιορδανία. Χαρακτηριστικά είναι όσα μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο Ιντερφάξ, σύμφωνα με το οποίο «φίλοι της Μόσχας έμειναν μόνο στην Ελλάδα και τη Νότια Κορέα»!

Η έρευνα, που έγινε την περασμένη άνοιξη σε 39 χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της Ρωσίας, κατέδειξε ότι το 39% των ερωτηθέντων παγκοσμίως έχει αρνητική γνώμη για τη Ρωσία, έναντι 36% με θετική και 19% που δεν έχει άποψη. Αντίθετα, για τις ΗΠΑ είχε θετική γνώμη το 63% και για την Κίνα το 50%.

Οι μόνες χώρες παγκοσμίως, που έχουν πλειοψηφικά θετική γνώμη για τη Ρωσία, είναι κατά σειρά κατάταξης οι: Ελλάδα (63% έναντι 33%), Ν. Κορέα (53%-33%), Γκάνα (49%-26%), Κίνα (49%-39%), Μαλαισία (47%-22%), Κένυα (47%-27%), Ινδονησία (43%-33%), Καναδάς και Αυστραλία (42&%-39%), Σενεγάλη (42%-21%), Χιλή (39%-38%), Νιγηρία (38%-30%) και Ουγκάντα (28%-22%).

Το μόνο θετικό μήνυμα για τη ρωσική ηγεσία είναι ότι στους πολίτες ηλικίας 18- 29, η συμπάθεια για τη Ρωσία είναι στις περισσότερες χώρες μεγαλύτερη κατά 10%-25% σε σύγκριση με τις υπόλοιπες ηλικίες.

Εξαιρετικά αρνητική, όμως, είναι η γνώμη για τη Ρωσία σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως η Γαλλία (64%), η Γερμανία (60%), η Ιταλία (56%), η Πολωνία (54%), η Τσεχία και η Ισπανία (51%) και η Βρετανία (39%), με την Ελλάδα να αναδεικνύεται σε μόνη ευρωπαϊκή χώρα μεταξύ εκείνων της έρευνας με πλειοψηφικά θετική άποψη, αλλά και πρώτη παγκοσμίως.

Να σημειωθεί ότι η «αραβική άνοιξη» χειροτέρευσε τη γνώμη των περισσότερων χωρών της Μέσης Ανατολής για τη Ρωσία, με κυρίαρχες αρνητικές εκτιμήσεις στο Ισραήλ (77%), την Ιορδανία (70%), την Τουρκία (66%), την Αίγυπτο (64%), την Παλαιστίνη (57%) και τον Λίβανο (53%), με τους σουνίτες μουσουλμάνους να φθάνουν το 86% στις αρνητικές γνώμες, έναντι όμως μόλις 9% μεταξύ των οπαδών της Χεζμπολάχ.

Σε σχέση με αντίστοιχη έρευνα του 2007, οι θετικές γνώμες για τη Ρωσία μειώθηκαν κατά 7-10% με μεγαλύτερη πτώση σε Ιορδανία και Αίγυπτο και μεγαλύτερη αύξηση σε Αργεντινή και Ινδονησία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 

Ο κακός χαμός στη G20 για τη Συρία: “Και τι είναι η Βρετανία; Ένα νησάκι που μόνο ο Αμπράμοβιτς ενδιαφέρεται!” – Πούτιν: Ψεύτης ο Κέρι


Τους χώρισαν η Συρία η… Ινδονησία και η Αυστραλία! – Μακριά του έβαλε τον Ομπάμα ο Πούτιν – Παγωμάρα στην G20 – ΦΩΤΟ


Μέρες Ψυχρού Πολέμου! “Δεν κάθομαι δίπλα σ’ αυτόν!” είπε ο Πούτιν για τον Ομπάμα! Αγωνία να μην τιναχτεί στον αέρα η Σύνοδος G20


Η Ρωσία στέλνει καταδρομικό στη Μεσόγειο και ο Πούτιν προειδοποιεί τις ΗΠΑ

Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version