Κόσμος

Πρωτοτυπεί η Ινδονησία: Οι influencers εμβολιάζονται πρώτοι κατά του κορονοϊού

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Στις περισσότερες χώρες οι πρώτοι που εμβολιάζονται κατά του νέου κορονοϊού είναι οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας, οι ηλικιωμένοι και όσοι ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

Στην Ινδονησία, όμως, προτεραιότητα δίνεται στους influencers των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Ο Ινδονήσιος ηθοποιός και influencer Ράφι Άχμαντ, ήταν ένας από τους πρώτους ανθρώπους στη χώρα που εμβολιάστηκε κατά του κορονοϊού. Μάλιστα έλαβε την πρώτη δόση του εμβολίου την ίδια μέρα με τον πρόεδρο της χώρας. Σε βίντεο που ανάρτησε στον λογαριασμό του στο Instagram, στο οποίο εμφανίζεται να κάνει το εμβόλιο, ο Ράφι Άχμαντ συνέστησε στους 49,6 εκατομμύρια ακολούθους του: «Μην φοβάστε τα εμβόλια».

Σύμφωνα με το Reuters, μόνο το 37% των Ινδονήσιων έχει δηλώσει ότι επιθυμεί να εμβολιαστεί και το 40% αναφέρει ότι θα το σκεφτεί. Το 17% απαντά ότι δεν θα εμβολιαστεί.

Στη χώρα μέχρι τώρα έχει καταγραφεί αριθμός ρεκόρ κρουσμάτων, τα οποία είναι πάνω από 900.000 και τα θύματα του κορονοϊού ανέρχονται σε 26.000.

Η επιλογή της κυβέρνησης της Ινδονησίας να δώσει προτεραιότητα στους influencers στη στρατηγική της για τον εμβολιασμό σχετίζεται με την απόφασή της να δώσει προτεραιότητα στον εργαζόμενο πληθυσμό. Ενώ μπορεί να φαίνεται αντίθετο με αυτό που κάνουν άλλες χώρες, που είναι ο εμβολιασμός των ευάλωτων ηλικιωμένων πληθυσμών και των επαγγελματιών υγείας, υπάρχει μια βάσιμη λογική πίσω από αυτό το σκεπτικό, δήλωσε στο Vice η Τζένιφερ Γιανγκ Χούι, ερευνήτρια στη Σχολή Διεθνών Σπουδών Σ. Ρατζαράτναμ της Σιγκαπούρης.

Ιστορικά, ορισμένα επεισόδια κοινωνικών αναταραχών στην Ινδονησία συνδέονται με την οικονομική ύφεση, συνέχισε, επικαλούμενη τις ταραχές του Μαΐου 1998 – αποτέλεσμα της χρηματοπιστωτικής κρίσης στην Ασία. «Η διατήρηση της οικονομικής σταθερότητας κατά τη διάρκεια της πανδημίας της COVID-19 είναι ζωτικής σημασίας για την Ινδονησία. Η αξιοποίηση των influencers για να προσεγγίσoυν τον εργαζόμενο πληθυσμό που μπορεί να έχει την τάση να εμπιστεύεται τα μηνύματά τους θεωρείται τρόπος να διατηρηθεί η οικονομική σταθερότητα και να αποφευχθούν μακροπρόθεσμα τυχόν ανεπιθύμητες παρενέργειες μιας οικονομικής ύφεσης, παρατήρησε.

Λίγες ώρες μετά τον εμβολιασμό του ο Άχμαντ πήγε σε ένα πάρτι και στη συνέχεια λόγω των αντιδράσεων απολογήθηκε μέσω Instagram: «Το χθεσινό συμβάν οφείλεται αποκλειστικά σε αμέλεια μου. Ελπίζω επίσης ότι οι φίλοι μου και όλοι οι Ινδονήσιοι θα συνεχίσουν να ακολουθούν τα πρωτόκολλα υγείας, παρόλο που οι εμβολιασμοί είναι σε εξέλιξη».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Οι ισραηλινές επιθέσεις στη Βηρυτό απειλούν να τορπιλίσουν μια συμφωνία ΗΠΑ και Ιράν - Τραμπ: «Είπα στον Νετανιάχου τι στο διάολο κάνεις;»
Μετά τα πλήγματα στη Βηρυτό, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι προετοιμάζεται για μια «πιθανή» επίθεση στην ισραηλινή επικράτεια
REUTERS
Μήνυμα Τραμπ σε Ισραήλ και Χεζμπολάχ να τερματίσουν τις επιθέσεις: «Δεν έπρεπε να συμβεί το χτύπημα στη Βηρυτό»
«Θα μπορούσε να είναι η αρχή μιας μακράς και όμορφης ειρήνης — Ας μην το χαλάσουμε!» γράφει ο Αμερικανός πρόεδρος αναφέροντας ότι Ισραήλ και Χεζμπολάχ πρέπει να σταματήσουν τις επιθέσεις
Ο Ντόναλντ Τραμπ
Politico: Πολιτικός στόχος του Τραμπ η αποσύνδεση της ευρωπαϊκής άμυνας από την υποστήριξη των ΗΠΑ
Η αποσύνδεση δεν σημαίνει ότι η Ευρώπη μένει ανυπεράσπιστη, αλλά ότι ευρωπαϊκή και αμερικανική ασφάλεια δεν θεωρούνται αλληλένδετες - Τέλος του ολοκληρωμένου συστήματος αποτροπής που βρισκόταν σε ισχύ τα τελευταία 80 χρόνια
Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ μαζί με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ