Δευτέρα, 4 Μαρ.
11oC Αθήνα

Πρόβατα κατέκλυσαν τη Μαδρίτη – Βοσκοί με γκλίτσες και ήχοι κουδουνιών στην «καρδιά» της πόλης

Πρόβατα κατέκλυσαν τη Μαδρίτη – Βοσκοί με γκλίτσες και ήχοι κουδουνιών στην «καρδιά» της πόλης
Reuters

Χιλιάδες πρόβατα «κατέλαβαν» τη Μαδρίτη, καθ’ οδόν προς τα χειμερινά βοσκοτόπια. Οι βοσκοί οδηγούσαν τα κοπάδια τους μέσα από το κέντρο της ισπανικής πρωτεύουσας.

Ακολουθώντας αρχαίους δρόμους, πλήθος από πρόβατα γέμισαν τους δρόμους της Μαδρίτης την Κυριακή (24.10.2021), με τελικό προορισμό τα χειμαδιά.

Κάτοικοι της ισπανικής πρωτεύουσας πήραν θέση σε πεζοδρόμια και δρόμους για να παρακολουθήσουν το θέαμα, το οποίο ακυρώθηκε πέρυσι εξαιτίας της πανδημίας.

Το ετήσιο φεστιβάλ, που ξεκίνησε το 1994, επιτρέπει στους βοσκούς να ασκήσουν το δικαίωμά τους να χρησιμοποιούν παραδοσιακές διαδρομές προκειμένου να μεταφέρουν τα ζώα τους από τη βόρεια Ισπανία σε νοτιότερα βοσκοτόπια ενόψει του χειμώνα.

Η διαδρομή θα τους πέρναγε μέσα από ήσυχα τοπία της υπαίθρου πριν από κάποιους αιώνες, όμως σήμερα πρέπει να διασχίσουν την πολύβουη Μαδρίτη.

«Είναι θαυμάσια. Έρχομαι κάθε χρόνια και αυτή είναι η πρώτη φορά που πήρα τα παιδιά, επομένως είναι φανταστικά», είπε η 39χρονη Γκρασιέλα Γκονσάλες.Οι βοσκοί, ντυμένοι με παραδοσιακές ενδυμασίες, συνόδευαν τα κοπάδια τους υπό τους ήχους φολκ μουσικής και χόρευαν.

Και τα παιδιά έδειχναν να απολαμβάνουν την ευκαιρία να δουν από κοντά τα ζώα.

«Μπορούμε κάποιες φορές να τα αγγίζουμε», δήλωσε η Κάρμεν Ιγκλέσιας, ηλικίας 8 ετών, η οποία παρακολουθούσε το θέαμα μαζί με τον πατέρα της και τον εξάχρονο αδελφό της Νόα.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ / φωτογραφίες: Reuters

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις