Κόσμος

«Πρόβες» πολέμου στη Μαύρη Θάλασσα – Ασκήσεις το ρωσικό ναυτικό, στέλνουν δυο πλοία οι ΗΠΑ

Εντείνεται η ένταση στη Μαύρη Θάλασσα με το πολεμικό ναυτικό της Ρωσίας να ξεκινά σήμερα στρατιωτικές ασκήσεις.

Οι ασκήσεις του ρωσικού πολεμικού ναυτικού αποφασίσθηκαν εν όψει του κατάπλου δύο πλοίων του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού στη Μαύρη Θάλασσα.

Στις ασκήσεις συμμετέχουν πλοία επιφανείας του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας, που εδρεύει στην Κριμαία, καθώς και αεροσκάφη και ελικόπτερα.

Click4more: Μυρίζει Μπαρούτι στη Μαύρη Θάλασσα – Δυο πολεμικά πλοία των ΗΠΑ στην περιοχή

Σύμφωνα με τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων οι ασκήσεις περιλαμβάνουν επίθεση κατά στόχων επιφανείας και αέρος.

Στην περιοχή αναμένονται δυο πολεμικά πλοία των ΗΠΑ καθώς τόσο το ΝΑΤΟ όσο και η Ουάσινγκτον έχουν σημάνει συναγερμό για την ευρείας κλίμακας ανάπτυξη ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων στα σύνορα της Ουκρανίας και την Κριμαία.

Η Μόσχα έχει προειδοποιήσει ότι τα αμερικανικά πολεμικά πλοία πρέπει να μείνουν μακριά από την Κριμαία «για το καλό τους», χαρακτηρίζοντας την ανάπτυξή τους στην Μαύρη Θάλασσα «πρόκληση» που θέλει «να δοκιμάσει τα ρωσικά νεύρα».

Οι ΗΠΑ είχαν κάνει γνωστό στην Τουρκία πως δυο αμερικανικά πολεμικά πλοία θα περάσουν από τα Στενά και θα αναπτυχθούν στη Μαύρη Θάλασσα μέχρι τις 4 Μαΐου.

«Ειδοποίηση μας εστάλη πριν από 15 ημέρες μέσω των διπλωματικών διαύλων ότι δύο πολεμικά πλοία των Ηνωμένων Πολιτειών θα πλεύσουν προς την Μαύρη Θάλασσα σύμφωνα με τους όρους της Συνθήκης του Μοντρέ. Τα πλοία θα παραμείνουν σην Μαύρη Θαλασσα μέχρι τις 4 Μαΐου», είχε ανακοινώσει το τουρκικό ΥΠΕΞ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο απεσταλμένος του Τραμπ διαπραγματεύτηκε με τον Πούτιν για την Ουκρανία βασιζόμενος σε Ρωσίδα διερμηνέα του Κρεμλίνου
Ο Στιβ Γουίτκοφ πήγε και στις τρεις συναντήσεις με τον Βλαντιμίρ Πούτιν χωρίς Αμερικανούς διερμηνείς, αποκαλύπτει το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο NBC
Ο Στιβ Γουίτκοφ, απεσταλμένος του Ντόναλντ Τραμπ στις διαπραγματεύσεις για την Ουκρανία με τον Ρώσο Πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν στο Κρεμλίνο
Το παρασκήνιο του Κονκλάβιου που εξέλεξε τον Πάπα Λέοντα - Το φαβορί που εγκατέλειψε και ο «εμφύλιος» που ευνόησε τον νέο Ποντίφικα
«Ως άνθρωπος συνηθισμένος στην ομαδική εργασία, ο Ρόμπερτ Φράνσις Πρεβόστ φάνηκε σε πολλούς καρδινάλιους ως ο κατάλληλος για να κάνει τον παπισμό να εξελιχθεί σε μία πιο συλλογική μορφή»
Πάπας Λέων 1
Πάπας Λέων ΙΔ’: «Αξιοποιούμε την πολύτιμη κληρονομιά του Φραγκίσκου και πορευόμαστε με την ίδια ελπίδα που πηγάζει από την πίστη»
Με αναφορά στο όνομα που επέλεξε και στην παρακαταθήκη του Φραγκίσκου, ο νέος πάπας υπογράμμισε: «Αισθανόμενος ότι πρέπει να ακολουθήσω αυτά τα χνάρια, σκέφτηκα να λάβω το όνομα Λέων ο ΙΔ'»
Ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ μιλάει κατά τη διάρκεια συνάντησης με τους καρδιναλίους στο Βατικανό