Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Προβλήματα στις πτήσεις σε Γαλλία και Αγγλία

Καθυστερήσεις και ακυρώσεις. ΦΩΤΟ REUTERS
Καθυστερήσεις και ακυρώσεις. ΦΩΤΟ REUTERS

Χάος από τις καθυστερήσεις και τις ακυρώσεις δρομολογίων στα γαλλικά και βρετανικά αεροδρόμια.

 

Πολλές πτήσεις ματαιώθηκαν ή καθυστέρησαν σήμερα το πρωί στα αεροδρόμια του Παρισιού εξαιτίας της χιονόπτωσης, αλλά και απεργίας των ελεγκτών εναερίου κυκλοφορίας.
 
Στο αεροδρόμιο του Ορλί ματαιώθηκε το 40% – 50% των πτήσεων, όπως ζήτησε χθες η Γενική Διεύθυνση Αεροπορίας (DGAC), σύμφωνα με εκπρόσωπο των Αεροδρομίων του Παρισιού.
Στο αεροδρόμιο Ρουασί-Σαρλ ντε Γκολ, οι ματαιώσεις φτάνουν το 30% έως 40% των πτήσεων. Το πρωί ακυρώθηκε και η πτήση των γαλλικών αερογραμμών από το Ελευθέριος Βενιζέλος.

 
Η εκπρόσωπος ανακοίνωσε ότι οι δύο πίστες προσγείωσης του αεροδρομίου του Ορλί άνοιξαν σήμερα το πρωί στις 06.00, έπειτα από ολονύκτιες προσπάθειες των συνεργείων για τον καθαρισμό τους από το χιόνι.
 
Τα συνδικάτα των ελεγκτών εναερίου κυκλοφορίας, από την πλευρά τους ανησυχούν για ένα σχέδιο της κυβέρνησης για τη δημιουργία ενιαίου ευρωπαϊκού οργανισμού αεροπορίας (Γερμανία, Ολλανδία, Βέλγιο, Ελβετία, Λουξεμβούργο), το οποίο θεωρούν ότι θα έχει ως συνέπεια τη διάλυση της DGAC, οι 12.000 υπάλληλοι της οποίας είναι δημόσιοι υπάλληλοι. Σύμφωνα με την DGAC, ματαιώσεις και καθυστερήσεις πτήσεων αναμένεται να σημειωθούν στα αεροδρόμια της Τουλούζης, της Μασαλίας, της Νίκαιας και της Λυών.
Οι έντονες χιονοπτώσεις ξανάρχισαν σήμερα σε πολλές περιοχές της Βρετανίας προκαλώντας το κλείσιμο αεροδρομίων και προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων.
Τα αεροδρόμια του Γκάτουϊκ, νότια του Λονδίνου, και του Μπέρμιγχαμ , στην κεντρική Αγγλία έκλεισαν το πρωί, ενώ ματαιώσεις πτήσεων και καθυστερήσεις σημειώνονται και σε άλλα αεροδρόμια της χώρας.

Προβλήματα όμως και στην Ισπανία όπου συνεχίζονται οι ισχυρές χιονοπτώσεις.

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε