Κόσμος

Πτήση 15.000 χιλιομέτρων έκανε αεροσκάφος της Ρωσίας για να πάρει διπλωμάτες από Ελλάδα και Ισπανία

Η Ελλάδα και η Ισπανία πρόσφατα προχώρησαν στην απέλαση Ρώσων διπλωματών από τις πρωτεύουσές τους. Η Μόσχα λοιπόν έστειλε αεροσκάφος για να τους παραλάβει. 

Το αεροπλάνο από την Ρωσία χρειάστηκε να κάνει τεράστιες παρακάμψεις εξαιτίας των απαγορεύσεων στις πτήσεις που έχουν επιβάλλει ευρωπαϊκές χώρες για την Μόσχα, μετά το ξέσπασμα του πολέμου στην Ουκρανία. Όπως αναφέρει το flightradar24.com, το αεροσκάφος έκανε μια πτήση… 15.163 (!) χιλιομέτρων για να μεταφέρει τους διπλωμάτες στη χώρα τους.

«Ενώ η Ισπανία και η Ελλάδα έκαναν μία μοναδική εξαίρεση για την είσοδο του αεροσκάφους στον εναέριο χώρο τους, οι πτήσεις έκαναν τον γύρο άλλων χωρών όπου παραμένει σε ισχύ η απαγόρευση. Το συνολικό μήκος των πτήσεων ήταν 15.163 χιλιόμετρα, λίγο λιγότερο από τη μεγαλύτερη πτήση του κόσμου μεταξύ Σιγκαπούρης και Νέας Υόρκης», αναφέρει το δημοσίευμα.

Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές Απριλίου, «οι Ελληνικές αρχές κηρύξαν 12 μέλη των Διπλωματικών και Προξενικών Αποστολών της Ρωσικής Ομοσπονδίας, που είναι διαπιστευμένα στην Ελλάδα, ως πρόσωπα μη αρεστά (personae non gratae)», σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών.

Προσθέστε το newsit.gr στη Google για να βλέπετε περισσότερες ειδήσεις στη μηχανή αναζήτησης
Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αστρονόμοι στην Ιαπωνία ανακάλυψαν ατμόσφαιρα σε παγωμένο «διαστημικό βράχο» στην περιοχή του Πλούτωνα
Ο εν λόγω παγωμένος βράχος, που αποκαλείται (612533) 2002 XV93, βρίσκεται σε απόσταση 40 φορές μεγαλύτερη από την απόσταση Ήλιου - Γης, δηλαδή περίπου 6 δισεκατομμύρια χιλιόμετρα μακριά από τον Ήλιο
Πλούτωνας