Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

Πτώση Antonov στην Καβάλα: «Θα συνεχίσουμε να πουλάμε όπλα παρά τη συντριβή» δήλωσε ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς

Πτώση Antonov στην Καβάλα: «Θα συνεχίσουμε να πουλάμε όπλα παρά τη συντριβή» δήλωσε ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς
Φωτογραφία Αρχείου / Reuters

Παρά τη συντριβή του αεροσκάφους Antonov στην Καβάλα, ο πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, δήλωσε σήμερα (21.7.2022) ότι η χώρα του θα συνεχίσει να πουλά όπλα σε άλλες χώρες. Υπενθυμίζεται ότι το ουκρανικό αεροσκάφος μετέφερε σερβικά πυρομαχικά στο Μπαγκλαντές.

«Πουλάμε όπλα για να έχουμε υψηλότερους μισθούς και συντάξεις και θα συνεχίσουμε να πουλάμε και στο Μπαγκλαντές και στην Κύπρο και στο Τόγκο και στη Σενεγάλη και σε οποιονδήποτε έχει άδεια τελικού χρήστη» ανέφερε ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς, λίγες ημέρες μετά τη συντριβή του Antonov στην Καβάλα.

Ο Σέρβος πρόεδρος παρουσίασε τα σερβικά οπλικά συστήματα στον ομόλογό του στην Αίγυπτο, Αμπντέλ Φατάχ Ελ Σίσι, ο οποίος πραγματοποιεί από χθες διήμερη επίσκεψη στη Σερβία. Μάλιστα, ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς χαρακτήρισε «αεροπορικό δυστύχημα» την συντριβή του Αντόνοφ το περασμένο Σάββατο κοντά στην Καβάλα και εξέφρασε την απορία του «γιατί τίθεται θέμα για τις εξαγωγές σερβικών όπλων».

Υπενθυμίζεται ότι, ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς σε συνέντευξη Τύπου την περασμένη Δευτέρα (18/7) αναφερόμενος στην συντριβή του Αντόνοφ, ισχυρίστηκε ότι η Σερβία τήρησε όλα τα προαπαιτούμενα κατά την εξαγωγή των πυρομαχικών που μετέφερε το μοιραίο αεροσκάφος.

Από τη μεριά του, το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών πραγματοποίησε διάβημα στο σερβικό ΥΠΕΞ, μέσω του Πρέσβη της Ελλάδας στο Βελιγράδι, διότι δεν υπήρξε πρότερη ενημέρωση των ελληνικών αρχών για την επικινδυνότητα του φορτίου που μετέφερε το Αντόνοφ. Διάβημα έκανε και στον Ουκρανό πρέσβη.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις