Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Πτώση καμπίνας τελεφερίκ στην Ιταλία: Αυτά είναι τα θύματα της τραγωδίας (pics, vid)

Πτώση καμπίνας τελεφερίκ στην Ιταλία: Αυτά είναι τα θύματα της τραγωδίας (pics, vid)
Φωτογραφία Reuters

Δεκατέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο δυστύχημα που σημειώθηκε την Κυριακή (23/5) κοντά στην λίμνη Ματζιόρε, στην βορειοδυτική Ιταλία, όταν καμπίνα τελεφερίκ έπεσε στο κενό σε ύψος εκατοντάδων μέτρων. Ανάμεσα στα θύματα, παιδιά, ζευγάρια, άνθρωποι που γιόρταζαν και περνούσαν ανέμελες οικογενειακές στιγμές. 

Σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ, από την πτώση του τελεφερίκ έχασε την ζωή της η 40χρονη Roberta Pistolato, μια γιατρός που έδινε μάχη στην πρώτη γραμμή για τον κορονοϊό και γιόρταζε μαζί με τον 45χρονο σύντροφό της, Angelo Gasparro, τα γενέθλια της. 

Η 27χρονη Silvia Malnati και ο 29χρονος Alessandro Merlo, που ετοιμάζονταν να παντρευτούν, επίσης σκοτώθηκαν κατά την μοιραία πτώση του τελεφερίκ. 

Μια οικογένεια Ισραηλινών ξεκληρίστηκε καθώς έχασε πέντε μέλη της, ανάμεσά τους και ένα παιδάκι δύο ετών. Ο μεγαλύτερος γιος της οικογένειας, ένα 5χρονο αγοράκι, είναι σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο. 

Θύμα αυτής της τραγωδίας ήταν και ένα εννιάχρονο αγοράκι, το οποίο είχε τραυματιστεί σοβαρά από την πτώση και διακομίστηκε στο νοσοκομείο αλλά δεν τα κατάφερε. 

Τη ζωή τους επίσης έχασαν ο 54χρονος Vittorio Zorloni και η 38χρονη αρραβωνιαστικιά του, Elisabetta Persanini, που θα ανέβαιναν τα σκαλιά της εκκλησίας τον επόμενο μήνα. Μαζί τους ήταν και ο 5 ετών γιος τους…

Και ένα ζευγάρι φοιτητών βρίσκονταν μέσα στο μοιραίο τελεφερίκ. Η 27χρονη Serena Cosentino και ο 23χρονος Mohammadreza Shahaisavandi είχαν πάει στην περιοχή για ένα ρομαντικό διήμερο….

Δείτε εδώ φωτογραφίες των θυμάτων:

Το χρονικό της τραγωδίας 

Σύμφωνα με ιταλικά ΜΜΕ, ήταν λίγο πριν από τις 13.00 (τοπική ώρα), όταν -ξαφνικά – το ατσάλινο νήμα του τελεφερίκ φέρεται να έσπασε και η καμπίνα έπεσε στο κενό, σε υψόμετρο χιλίων πεντακοσίων μέτρων. Η καμπίνα, όπως έκαναν γνωστό οι πυροσβέστες, έπεσε σε δασώδη περιοχή, κάτι που δυσχεραίνει τις προσπάθειες των πυροσβεστών και της Πολιτικής Προστασίας.

Λόγω των καλών καιρικών συνθηκών στην περιοχή αυτή του Πεδεμόντιου βρίσκονται αρκετοί τουρίστες και το συγκεκριμένο τελεφερίκ μόλις είχε ξαναρχίσει να λειτουργεί.

Σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ, οι τραυματίες διακομίσθηκαν με ελικόπτερο σε νοσοκομείο στο Τορίνο. Επί τόπου, βρέθηκαν η Πυροσβεστική, η Πολιτική Προστασία και η Αλπική και Σπηλαιολογική Διάσωση.

https://twitter.com/Panterjandra/status/1396449416391925762?s=20

Το τελεφερίκ απείχε μόλις 100 μέτρα από την κορυφή, που είναι σε υψόμετρο 1.491 μέτρων, όταν ξαφνικά η καμπίνα έπεσε στο κενό. Η διαδρομή που κάνει διαρκεί 20 λεπτά. 

Το 2014, το τελεφερίκ είχε κλείσει για γενική επισκευή και συντήρηση και άνοιξε ξανά στις 13 Αυγούστου 2016. Οι εργασίες είχαν κοστίσει 4 εκατομμύρια ευρώ. 

Μετά το lockdown, λόγω του κορονοϊού, επαναλειτουργεί από τις 24 Απριλίου. 

Δείτε φωτογραφίες:

Πηγή φωτογραφιών: Reuters

Με πληροφορίες από Daily Mail και Mirror

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις