Κόσμος

Πυρά Ισραήλ σε Ιράν ότι χρησιμοποιεί εμπορικά πλοία ως «πλωτές βάσεις τρομοκρατών»

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Το Ιράν κατηγόρησε ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Γιοάβ Γκάλαντ ότι χρησιμοποιεί εμπορικά πλοία ως «πλωτές βάσεις τρομοκρατών» – κάνοντας λόγο για μεταφορά όπλων και πυρομαχικών, παρουσία ενόπλων – και ισχυρίστηκε ότι ένα τέτοιο σκάφος εντοπίστηκε πρόσφατα να προσεγγίζει τον Κόλπο του Άντεν.

Σε ομιλία του στη Διάσκεψη της Χερζλίγια, ο ισραηλινός υπουργός Άμυνας έδωσε στη δημοσιότητα εικόνες από έξι ιρανικά πλοία που – σύμφωνα πάντα με τον ίδιο – εξυπηρετούν τέτοιους σκοπούς.

Μεταξύ των πλοίων που επικαλέστηκε ως παραδείγματα ήταν το Shahid Mahdavi, ένα πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων που τον Μάρτιο παραδόθηκε στους Φρουρούς της Επανάστασης προσκειμένου να χρησιμοποιηθεί για τη μεταφορά μη επανδρωμένων αεροσκαφών (UAV), ελικοπτέρων και ταχυπλόων.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Λιβύη: Ιδιωτικό αεροσκάφος Τούρκου κροίσου βγήκε έξω από τον διάδρομο προσγείωσης και άρπαξε φωτιά – Βίντεο
Οι πυροσβέστες του αεροδρομίου έσβησαν την πυρκαγιά και απομάκρυναν τα τρία άτομα που βρίσκονταν στο αεροσκάφος: δύο πιλότους και ένα μέλος του πληρώματος καμπίνας
Ιδιωτικό τζετ Τούρκου δισεκατομμυριούχου βγήκε εκτός διαδρόμου κατά την προσγείωσή του στη Λιβύη και έπιασε φωτιά