Κόσμος

Πύρινη κόλαση στην Κίνα – Δέκα νεκροί από φωτιά σε φαρμακοβιομηχανία

Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, η φωτιά οφείλεται σε σπινθήρες ενώ γίνονταν εργασίες συγκόλλησης.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Δέκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σήμερα από ασφυξία, όταν ξέσπασε πυρκαγιά σε ένα μεγάλο εργοστάσιο φαρμακευτικών ειδών στην Κίνα, όπως μετέδωσε το κινεζικό πρακτορείο “Νέα Κίνα”.

Το δυστύχημα σημειώθηκε σε μια μονάδα του κολοσσού Qilu Tianhe Parmaceutical Co, στην επαρχία Σαντόνγκ. Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, η φωτιά οφείλεται σε σπινθήρες ενώ γίνονταν εργασίες συγκόλλησης σε έναν κύλινδρο.

Δώδεκα πυροσβέστες τραυματίστηκαν προσπαθώντας να θέσουν υπό έλεγχο τις φλόγες, όμως η ζωή τους δεν διατρέχει κίνδυνο. Οι αρχές έχουν ξεκινήσει έρευνα για να καταλογίσουν ευθύνες.

Η φαρμακευτική εταιρεία Qilu Tianhe έχει επενδύσει 1 δισεκ. γουάν (περίπου 150 εκατομμύρια δολάρια) σε αυτό το γιγαντιαίο εργοστάσιο, επιφανείας 280.000 τετραγωνικών μέτρων, στην πόλη Τζινάν, 500 χιλιόμετρα νοτίως του Πεκίνου. Στη συγκεκριμένη μονάδα παρασκευάζονται αντικαρκινικά φάρμακα, αντιφλεγμονώδη και φάρμακα για καρδιολογικές παθήσεις, τα οποία εξάγονται στην Ευρώπη, τη Βόρεια και Νότια Αμερική και τη Μέση Ανατολή.

Στην Κίνα τα βιομηχανικά δυστυχήματα είναι συχνό φαινόμενο. Πριν από μία εβδομάδα, από έκρηξη σε εργοστάσιο χημικών στην επαρχία Τζιανγκσού σκοτώθηκαν 78 άνθρωποι και εκατοντάδες τραυματίστηκαν. Τον Νοέμβριο του 2018, από διαρροή αερίου σε εργοστάσιο στην πόλη Ζανγκτζιακού έχασαν τη ζωή τους 24 άνθρωποι και άλλοι 21 τραυματίστηκαν.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αλβανία: Εντάλματα σύλληψης για διαφθορά κατά προσώπων που συνδέονται με το τουριστικό σχέδιο της οικογένειας Τραμπ
Από τους 20 ανθρώπους που καταζητούνται, τέσσερις συνελήφθησαν το Σάββατο (13/6/26), ανακοίνωσε η ειδική εισαγγελία κατά της διαφθοράς, χωρίς να κάνει καμία αναφορά στο τουριστικό σχέδιο του Κούσνερ
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS
Αλβανία: Διαδηλωτές γκρέμισαν τους φράχτες στο εργοτάξιο στο υπό κατασκευή θέρετρο του γαμπρού του Ντόναλντ Τραμπ
Οι Αλβανοί διαμαρτύρονται εδώ και εβδομάδες κατά ενός σχεδιαζόμενου πολυτελούς θέρετρου που υποστηρίζεται από μια εταιρεία που συνδέεται με τον Τζάρεντ Κούσνερ
Protesters who say their land has been taken unjustly, tear down the fence where a tourist resort is to be built by the Adriatic coast, in Rrjoll, near Shkodra, Albania, June 13, 2026. REUTERS/Florion Goga