Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Πυροβολισμοί σε εμπορικό κέντρο στην Κοπεγχάγη – Πληροφορίες για «πολλά θύματα»

Πυροβολισμοί σε εμπορικό κέντρο στην Κοπεγχάγη – Πληροφορίες για «πολλά θύματα»
ΦΩΤΟ REUTERS

Για «πολλά θύματα» κάνει λόγο η αστυνομία της Δανίας από τους πυροβολισμούς που έπεσαν λίγο νωρίτερα σε ένα εμπορικό κέντρο της Κοπεγχάγης.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν σπεύσει στο εμπορικό κέντρο Field’s στη συνοικία Άμαγκερ. Εικόνες από το πρακτορείο Reuters εμφανίζουν ανθρώπους να τρέχουν πανικόβλητοι από το εμπορικό:

Η αστυνομία της Δανίας ανακοίνωσε ότι πολλοί άνθρωποι χτυπήθηκαν από πυρά σε ένα εμπορικό κέντρο στην πρωτεύουσα Κοπεγχάγη σήμερα το απόγευμα.

Λίγο αργότερα, η αστυνομία ανακοίνωσε ότι συνελήφθη ένας ύποπτος για τους πυροβολισμούς, χωρίς να υπάρχει για την ώρα πληροφορία για τα κίνητρα του δράστη.

Η αστυνομία της Κοπεγχάγης σε ανάρτησή της στο Twitter γράφει ότι αστυνομικοί στάλθηκαν στο εμπορικό κέντρο μετά από αναφορές για πυροβολισμούς. Οι αρχές συνέστησαν σε όσους βρίσκονται μέσα στο εμπορικό κέντρο να παραμείνουν στη θέση τους και να περιμένουν τη βοήθεια της αστυνομίας.

Το εμπορικό κέντρο Field’s, στη συνοικία Άμαγκερ, βρίσκεται ανάμεσα στο κέντρο της πόλης και το διεθνές αεροδρόμιο της Κοπεγχάγης.

Το Field’s λειτουργεί από το 2004 και είναι το δεύτερο μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο στη Δανία.

Ο Βρετανός τραγουδιστής Χάρι Στάιλς επρόκειτο να εμφανιστεί αργότερα σήμερα σε έναν συναυλιακό χώρο που απέχει λιγότερο από 1,5 χιλιόμετρο από το εμπορικό κέντρο. Η εταιρεία Live Nation που διοργανώνει τη συναυλία ανέφερε ότι θα γίνει κανονικά, κατόπιν διαβουλεύσεων με την αστυνομία, καθώς οι μισοί θεατές είχαν ήδη μπει στον χώρο.

«Πολύ σοβαρό» χαρακτήρισε το συμβάν με τους πυροβολισμούς στο εμπορικό κέντρο Field’s η δήμαρχος της Κοπεγχάγης Σόφι Χ. Άντερσεν. «Δεν ξέρουμε ακόμη με ακρίβεια πόσοι τραυματίστηκαν ή πέθαναν, όμως είναι πολύ σοβαρό», ανέφερε σε ανάρτησή της στο Twitter.

Η εφημερίδα Jyllands Posten και η δημόσια τηλεόραση DR λίγο νωρίτερα ανέφεραν ότι τρεις άνθρωποι έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομείο. Είναι άγνωστο όμως αν σε κάποιους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες επί τόπου.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις