Κυριακή, 28 Απρ.
23oC Αθήνα

Πυροβολισμοί σε πανεπιστήμιο στην Πράγα – Αναφορές για νεκρούς και τραυματίες από την αστυνομία της Τσεχίας

Πυροβολισμοί σε πανεπιστήμιο στην Πράγα – Αναφορές για νεκρούς και τραυματίες από την αστυνομία της Τσεχίας
Φωτογραφία Reuters

Συναγερμός σήμανε στην Πράγα, καθώς έπεσαν πυροβολισμοί σε πανεπιστήμιο της πρωτεύουσας της Τσεχίας, με τις Αρχές να κάνουν λόγο για νεκρούς και τραυματίες.

«Αυτήν τη στιγμή σπεύδουμε να ελέγξουμε αναφορές για πυροβολισμούς σε σχολείο στην Πλατεία Γιαν Πάλαχ», ανέφερε στην ανάρτησή της η αστυνομία της Τσεχίας για το αιματηρό περιστατικό στην Πράγα. Πρόκειται για τη Σχολή Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου του Καρόλου στην τσέχικη πρωτεύουσα.

«Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι στο σημείο υπάρχουν νεκροί και τραυματίες», συμπλήρωσε η τσέχικη αστυνομία στην ανάρτησή της και κάλεσε τους πολίτες να μείνουν μακριά από τη γύρω περιοχή. Φυσικά, οι Αρχές απέκλεισαν την πλατεία και τους γύρω δρόμους και πραγματοποιούν έρευνες.

Γύρω στις 17:00 (ώρα Ελλάδας), η τσέχικη αστυνομία ανακοίνωσε ότι ο δράστης εξουδετερώθηκε, ωστόσο υπάρχουν δεκάδες νεκροί και τραυματίες. Φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν στα social media από σπουδαστές, δείχνουν αμπαρωμένες πόρτες από θρανία και καρέκλες.

Υπάρχουν, επίσης, πληροφορίες ότι οι Αρχές εξουδετέρωσαν και εκρηκτικά που υπήρχαν στο κτήριο.

Ο ένοπλος σημάδευε τον κόσμο από την οροφή:

Σε βίντεο που κυκλοφόρησαν στα social media, φαίνεται ο δράστης να σημαδεύει τον κόσμο που τρέχει πανικόβλητος να ξεφύγει από το πανεπιστήμιο! Μάλιστα, σε ένα βίντεο ακούγονται και οι πυροβολισμοί.

https://twitter.com/V_of_Europe/status/1737857431886282812

Βίντεο στο Instagram από το σημείο – Σπουδαστές στο περβάζι της οροφής:

Ο χρήστης @haranekivo ανέβασε στο Instagram βίντεο από το σημείο.

Σπουδαστές αμπαρώθηκαν στις αίθουσες:

Εικόνες από την αποκλεισμένη περιοχή στην Πράγα:

 

Με πληροφορίες και εικόνες από Reuters

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις