Κυριακή, 28 Απρ.
22oC Αθήνα

Πυροβολισμοί σε σχολείο στις ΗΠΑ – Συναγερμός στις Αρχές για τον ένοπλο

Πυροβολισμοί σε σχολείο στις ΗΠΑ – Συναγερμός στις Αρχές για τον ένοπλο
Φωτογραφία Reuters

Συναγερμός έχει σημάνει στις Αρχές για ακόμη ένα περιστατικό με πυροβολισμούς σε σχολείο στις ΗΠΑ. Πρόκειται για το Perry High School, το λύκειο της ομώνυμης περιοχής της Αϊόβα. Στο ίδιο κτίριο συστεγάζονται το γυμνάσιο και το δημοτικό σχολείο.

Το γραφείο του σερίφη της κομητείας του Ντάλας της Αϊόβα επιβεβαίωσε το περιστατικό με τους πυροβολισμούς στο σχολείο της Αϊόβα, με έναν εκπρόσωπο να τονίζει ότι «η κοινότητα είναι ασφαλής» και ότι δεν υπάρχει κίνδυνος.

Τουλάχιστον ένας άνθρωπος είναι νεκρός και πολλοί άλλοι τραυματίστηκαν, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο ABC News, επικαλούμενο αξιωματικούς των υπηρεσιών ασφαλείας που ενημερώθηκαν για την κατάσταση. Ωστόσο, οι Αρχές δεν επιβεβαίωσαν κάτι τέτοιο στην επίσημη ενημέρωσή τους.

Όπως φαίνεται και στα πρώτα βίντεο που κυκλοφόρησαν στο ίντερνετ, η παρουσία των Αρχών στο σχολείο ήταν ισχυρή.

Σήμερα Πέμπτη (4.1.2023) ήταν η ημέρα έναρξης του δεύτερου εξαμήνου στο σχολείο, μετά το διάλειμμα που έκαναν οι μαθητές για τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Στο Perry High School φοιτούν 1.785 μαθητές.

Δείτε βίντεο από το σημείο:

Σύμφωνα με το NBC, επικαλούμενο αξιωματούχους των Αρχών που ενημερώθηκαν για το περιστατικό, ο ένοπλος πιστεύεται ότι είναι νεκρός και ότι έβαλε ο ίδιος τέλος στη ζωή του. Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για μαθητή που άνοιξε πυρ.

Όπως αναφέρει η DailyMail, αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι οι μαθητές έβγαιναν με κλάματα στο πρόσωπο και έτρεχαν στην αγκαλιά των γονιών τους που πήγαν να τους πάρουν από το σχολείο.

Σύμφωνα με το NBC, η πρώτη κλήση στις Αρχές για τους πυροβολισμούς έγινε στις 07:40 το πρωί (τοπική ώρα). Το γυμνάσιο που συστεγάζεται με το λύκειο εκκενώθηκε στις 08:25 ενώ οι διασώστες κατάφεραν να εκκενώσουν το λύκειο στις 08:27 αλλά και τους υπόλοιπους χώρους μέχρι τις 08:40.

Στο σημείο έσπευσαν και πολλά ελικόπτερα διάσωσης για να μεταφέρουν άμεσα στο νοσοκομείο τα θύματα του ενόπλου.

Φωτογραφίες: Reuters

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις