Κόσμος

«Πυρπολητής» Ερντογάν – Αποκαλύψεις Spiegel για τα επεισόδια στον Έβρο

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

«Η Τουρκία κατηύθυνε τα επεισόδια στα ελληνικά σύνορα» αναφέρει το Γερμανικό περιοδικό Spiegel που φέρνει στο “φως” πληροφορίες για τις πρακτικές του Ερντογάν…

Το γερμανικό περιοδικό επικαλείται πληροφορίες της γερμανικής μυστικής υπηρεσίας για εξωτερικές υποθέσεις και γράφει τα ακόλουθα: «Σύμφωνα με πληροφορίες του Spiegel, η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πληροφοριών (BND) έχει στοιχεία ότι η Τουρκία πυροδότησε εσκεμμένα τα επεισόδια στα ελληνικά σύνορα πριν από τέσσερις εβδομάδες.

Click4more: Έβαλαν φωτιές και… έφυγαν! Μητσοτάκης: Ο Έβρος άδειασε αλλά η μάχη συνεχίζεται (Βίντεο)

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η γερμανική μυστική υπηρεσία πληροφοριών και επικαλείται το Spiegel,« οι τουρκικές αρχές ανάγκασαν τους πρόσφυγες να μπουν σε λεωφορεία και τους μετέφεραν στην παραμεθόρια περιοχή. Ανάμεσα στο πλήθος αναμείχθηκαν και τουρκικές κρατικές δυνάμεις, οι οποίες πυροδότησαν τις ταραχές στον φράχτη».

Ο Ερντογάν που… αρνήθηκε τα πάντα

Στο δημοσίευμα το γερμανικό περιοδικό σημειώνει ακόμη ότι «όταν οι γερμανικές αρχές έθεσαν υπόψη τις πληροφορίες αυτές σε εκπροσώπους της τουρκικής μυστικής υπηρεσίας, αυτές αρνήθηκαν τη συμμετοχή».

Ωστόσο επισημαίνει ότι «η ελληνική κυβέρνηση είχε από νωρίς την υποψία ότι οι τουρκικές δυνάμεις πυροδότησαν τα επεισόδια. Οι αξιωματικοί ασφαλείας που βρίσκονταν εν υπηρεσία στα σύνορα, δήλωσαν στο Spiegel ότι μεταξύ των προσφύγων υπήρχαν Τούρκοι. Μερικοί από τους άνδρες αυτούς έριχναν οι ίδιοι πέτρες ή βοηθούσαν τους μετανάστες να κόψουν το φράχτη».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Πέθανε η Μπερναντέτ Σιράκ, χήρα του πρώην προέδρου της Γαλλίας Ζακ Σιράκ
Σύζυγος για πάνω από 60 χρόνια του Ζακ Σιράκ, είχε μείνει για καιρό στη σκιά του «ψηλού» και είχε συνοδεύσει τον σύζυγό της σε όλη τη διάρκεια της πορείας του προς το προεδρικό μέγαρο των Ηλυσίων
Ο Ζακ Σιράκ και η Μπερναντέτ Σιράκ
Χιλιάδες κόσμου σε διαμαρτυρίες σε Αλβανία και Σύνταγμα για το τουριστικό σχέδιο του Τζάρεντ Κούσνερ
Συγκεντρώθηκαν στη λιμνοθάλασσα Βιόσα-Νάρτα σε απόσταση περίπου 150 χιλιομέτρων νοτιοδυτικά των Τιράνων, όπου τις τελευταίες ημέρες δημιουργούνταν εργοτάξιο για να ξεκινήσει το έργο
αλβανία