Δευτέρα, 17 Ιουν.
33oC Αθήνα

Ράφα: Τουλάχιστον 35 νεκροί από αεροπορικές επιδρομές του Ισραήλ σε καταυλισμό εκτοπισμένων

Ράφα: Τουλάχιστον 35 νεκροί από αεροπορικές επιδρομές του Ισραήλ σε καταυλισμό εκτοπισμένων
ΦΩΤΟ Reuters

Τουλάχιστον 35 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν από αεροπορικές επιδρομές που πραγματοποίησε το Ισραήλ σε έναν καταυλισμό εκτοπισμένων, στην περιοχή στη Ράφα στη νότια Λωρίδα της Γάζας, ανακοίνωσε τα μεσάνυχτα η κυβέρνηση της Χαμάς.

Οι βομβαρδισμοί του Ισραήλ σε καταυλισμό εκτοπισμένων στη Ράφα «προκάλεσαν τον θάνατο 35 ανθρώπων και άφησαν δεκάδες τραυματίες», ανέφερε η υπηρεσία Τύπου της κυβέρνησης της Χαμάς.

Η υπηρεσία Πολιτικής Άμυνας της Γάζας επιβεβαίωσε τα ισραηλινά πλήγματα σε αυτήν την περιοχή όπου, σύμφωνα με την υπηρεσία, διαμένουν περίπου 100.000 άνθρωποι, εκτοπισμένοι από άλλες περιοχές του παλαιστινιακού θύλακα, λόγω του πόλεμο του Ισραήλ. Σύμφωνα με την υπηρεσία, 50 είναι οι νεκροί και οι τραυματίες.

Ο απολογισμός των νεκρών στον καταυλισμό Ταλ Αλ-Σουλτάν είναι ακόμη απροσδιόριστος, ανέφερε ένας άλλος γιατρός, προσθέτοντας ότι δεκάδες τραυματίστηκαν από τη φωτιά που ακολούθησε μετά τους βομβαρδισμούς, την οποία οι κάτοικοι προσπαθούν ακόμη να κατασβήσουν.

Ο στρατός του Ισραήλ είναι «ενήμερος» ότι υπήρξαν θύματα ανάμεσα σε αμάχους

Ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας 27 Μαΐου ότι εξαπέλυσε βομβαρδισμό με «πυρομαχικά ακριβείας» εναντίον «κτιριακού συγκροτήματος της Χαμάς στη Ράφα» όπου σύμφωνα με τον ίδιο «επιχειρούσαν σημαντικοί τρομοκράτες», προσθέτοντας ότι είναι «ενήμερος» για το ότι «έπαθαν κακό άμαχοι» στην περιοχή και ότι το συμβάν τελεί «υπό εξέταση».

«Αεροσκάφος έπληξε κτιριακό συγκρότημα της Χαμάς στη Ράφα μέσα στο οποίο επιχειρούσαν σημαντικοί τρομοκράτες της Χαμάς», ανέφερε ο στρατός του Ισραήλ μέσω X. «Η επιδρομή έγινε εναντίον θεμιτών στόχων δυνάμει του διεθνούς δικαίου, με τη χρήση πυρομαχικών ακριβείας, στη βάση ακριβών πληροφοριών για τη χρήση της περιοχής από τη Χαμάς».

Ο ισραηλινός στρατός «είναι ενήμερος για αναφορές που υποδεικνύουν ότι εξαιτίας του πλήγματος και της πυρκαγιάς που προκλήθηκε άμαχοι στην περιοχή έπαθαν κακό», το «συμβάν τελεί υπό εξέταση», πρόσθεσε.

Το Ισραήλ διέπραξε «φρικιαστική σφαγή»

Η προεδρία της Παλαιστινιακής Αρχής κατηγόρησε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα το Ισραήλ ότι έβαλε εσκεμμένα στο στόχαστρο κέντρο υποδοχής εκτοπισμένων στη Ράφα, στο νότιο άκρο της Λωρίδας της Γάζας, όπου οι αρχές της Χαμάς, έκαναν λόγο για τουλάχιστον 35 νεκρούς.

«Αυτή η φρικιαστική σφαγή που διαπράχθηκε από την ισραηλινή κατοχή αποτελεί πρόκληση για όλους τους διεθνείς θεσμούς» και τη διεθνή «νομιμότητα», ανέφερε η προεδρία της Παλαιστινιακής Αρχής σε ανακοίνωσή της, καταγγέλλοντας πως ο ισραηλινός στρατός «έβαλε στο στόχαστρο εσκεμμένα» καταυλισμό εκτοπισμένων.

Κάλεσμα Χαμάς για εκδίκηση 

Η Χαμάς κάλεσε τα ξημερώματα της Δευτέρας τους Παλαιστίνιους να «σηκωθούν», να βγουν στους δρόμους να κάνουν «πορεία οργής» μετά τη «σφαγή» που – όπως καταγγέλλει – διέπραξε ο ισραηλινός στρατός σε καταυλισμό εκτοπισμένων στη Ράφα, στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας.

Μετά «τη φρικιαστική σιωνιστική σφαγή που διέπραξε απόψε ο εγκληματικός στρατός κατοχής βάζοντας στο στόχαστρο σκηνές εκτοπισμένων, καλούμε τις μάζες του λαού μας στη Δυτική Όχθη, στην Ιερουσαλήμ, στα κατεχόμενα εδάφη και στο εξωτερικό να σηκωθούν και να κάνουν πορεία οργής», αναφέρει ανακοίνωση του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος.

πληροφορίες ΑΠΕ ΜΠΕφωτογραφίες: Reuters

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις