Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Ράκος ο… Σέλντον! Ο κορονοϊός ακύρωσε το San Diego Comic Con

Ράκος ο… Σέλντον! Ο κορονοϊός ακύρωσε το San Diego Comic Con

Αν ανήκετε στους θαυμαστές του Big Bang Theory τότε θα θυμάστε πόσο αγαπούσαν τα αγόρια της παρέας το Comic Con. Και φαντάζεστε πόσο στενοχωρημένοι θα ήταν αν μάθαιναν πως εξαιτίας του κορονοϊού το Comic Con 2020 στο Σαν Ντιέγκο ακυρώθηκε επίσημα.

Το ετήσιο mega-event της ποπ κουλτούρας και ψυχαγωγίας στο Σαν Ντιέγκο, που είχε προγραμματιστεί για τις 23-26 Ιουλίου δεν θα πραγματοποιηθεί, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Είναι η πρώτη φορά που η διοργάνωση ακυρώνεται στην 50χρονη ιστορία της.

«Για πρώτη φορά στην 50χρονη ιστορία του San Diego Comic Convention (SDCC), οι διοργανωτές πίσω από την ετήσια γιορτή της ποπ κουλτούρας, ανακοίνωσαν με βαθιά λύπη ότι δεν θα υπάρξει Comic Con το 2020» ανέφερε σε ανακοίνωση η διοργανώτρια μη κερδοσκοπική εταιρεία δημόσιας ωφέλειας της Καλιφόρνια.

«Η εκδήλωση θα επιστρέψει στο Συνεδριακό Κέντρο του Σαν Ντιέγκο από τις 22 έως τις 25 Ιουλίου 2021. Αναγνωρίζοντας ότι αμέτρητοι συμμετέχοντες αποταμιεύουν και προγραμματίζουν για το πρόγραμμά του κάθε χρόνο και πόσοι πολλοί εκθέτες και εταίροι βασίζονται σε μεγάλο βαθμό στις εκδηλώσεις του για την επιβίωσή τους, οι αξιωματούχοι ήλπιζαν να καθυστερήσουν αυτήν την απόφαση, αναμένοντας ότι οι ανησυχίες για την Covid-19 μπορεί να υποχωρούσαν μέχρι το καλοκαίρι» σημειώνεται στην ανακοίνωση.

«Η συνεχής παρακολούθηση των προειδοποιήσεων για την υγεία και οι πρόσφατες δηλώσεις του κυβερνήτη της Καλιφόρνια κατέστησαν σαφές ότι δεν θα ήταν ασφαλές να προχωρήσουμε με τον προγραμματισμό για αυτό το έτος» διευκρινίζεται.

«Πρωτοφανείς καιροί απαιτούν έκτακτα μέτρα και ενώ είμαστε λυπημένοι που προχωράμε σε αυτή την ενέργεια, γνωρίζουμε ότι είναι η σωστή απόφαση», δήλωσε ο Ντέιβιντ Γκλάνζερ, εκπρόσωπος του οργανισμού που διοργανώνει το San Diego Comic Con. «Περιμένουμε με ανυπομονησία τη στιγμή που θα μπορούμε όλοι να ξανασυναντηθούμε και να συμμετέχουμε στην κοινότητα που όλοι αγαπάμε και απολαμβάνουμε».  

Τα νέα μάλλον δεν προκάλεσαν έκπληξη σε όσους έχουν παρακολουθήσει το SDCC, το οποίο είναι το ακριβώς αντίθετο της κοινωνικής αποστασιοποίησης.

Περισσότεροι από 130.000 λάτρεις των κόμικ και της ποπ κουλτούρας συγκεντρώνονται στο συνεδριακό κέντρο και στην πολυσύχναστη συνοικία Γκάσλαμπ του Σαν Ντιέγκο. Και με τόσες πολλές ταινίες και τηλεοπτικές εκπομπές να έχουν διακόψει τον κύκλο παραγωγής τους ή να αναβάλουν τις πρεμιέρες τους, τα στούντιο θα δυσκολεύονταν πολύ να διοργανώσουν πάνελ, καθώς και να πείσουν συντελεστές να παρευρεθούν.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις