Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Ρεκόρ κρουσμάτων και 12 θάνατοι σε μια μέρα στο Ισραήλ

Ρεκόρ κρουσμάτων και 12 θάνατοι σε μια μέρα στο Ισραήλ

Ξεπέρασε κάθε προηγούμενο ο αριθμός των κρουσμάτων κορονοϊού που εντοπίστηκαν τις τελευταίες 24 ώρες στο Ισραήλ. Η χώρα, που αδυνατεί να ελέγξει τη νέα έξαρση, κατέγραψε μέσα σε μια μέρα 2.308 κρούσματα, ενώ 12 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την Covid-19. 

Το προηγούμενο ρεκόρ κρουσμάτων στο Ισραήλ είχε καταγραφεί στις 22 Ιουλίου και ήταν 2.043 κρούσματα σε μια μέρα. 

Μετά τον τελευταίο απολογισμό, τα συνολικά κρούσματα στο Ισραήλ έχουν φτάσει τις 66.293.

Ο συνολικός απολογισμός των θυμάτων της COVID-19 στο Ισραήλ ανέρχεται πλέον σε 486. 

Ο αριθμός των ασθενών σε σοβαρή κατάσταση αυξήθηκε σε 314, κατά τρεις, από το σύνολο των 739 ανθρώπων που συνεχίζουν να νοσηλεύονται.

Ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν αποθεραπευτεί αυξήθηκε σε 32.182, με άλλους 5.049 ανθρώπους να κρίνεται ότι νίκησαν τον ιό, ενώ ο αριθμός των λεγόμενων ενεργών περιπτώσεων μειώθηκε στις 33.625.

Το ρεκόρ ανακοινώθηκε ώρες αφότου η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου παρουσίασε το νέο της σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Το σχέδιο προβλέπει ελάχιστους περιορισμούς αλλά αύξηση των μέτρων προστασίας, της επιτήρησης και της επιβολής τους. Δημιουργεί επίσης ένα σύστημα κατάταξης των πόλεων του Ισραήλ βάσει του δείκτη θνητότητας, με χρωματικό κώδικα: οι πόλεις όπου ο δείκτης είναι υψηλός θα χαρακτηρίζονται κόκκινες, εκείνες όπου η θνητότητα είναι στο μέσον κίτρινες και αυτές όπου ο δείκτης είναι χαμηλός πράσινες. Στις «κόκκινες» πόλεις θα εφαρμόζονται περιορισμοί στην επιχειρηματική και εμπορική δραστηριότητα.

Προβλέπεται επίσης η αύξηση των τεστ, η εμπλοκή του ισραηλινού στρατού στον αγώνα εναντίον της πανδημίας και η δημιουργία συμβουλίου ειδικών.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις