Τρίτη, 23 Απρ.
22oC Αθήνα

Ρεκόρ κρουσμάτων και νεκρών στη Ρωσία – Σε «κόκκινο» συναγερμό η Μόσχα

Ρεκόρ κρουσμάτων και νεκρών στη Ρωσία – Σε «κόκκινο» συναγερμό η Μόσχα
Φωτογραφία Αρχείου / Reuters

Η Ρωσία κατέγραψε σήμερα ένα ρεκόρ 25.487 νέων κρουσμάτων κορονοϊού σε ένα 24ωρο, με τα οποία ανήλθαν σε συνολικά 2.187.990 οι μολύνσεις από τον SARS-CoV-2 στη χώρα. Επίσης, το ίδιο διάστημα καταγράφηκε ρεκόρ 524 νέων θανάτων, με τον συνολικό αριθμό των θυμάτων να ανέρχεται σε 38.062.

Η Ρωσία αντιμετωπίζει έξαρση των νέων κρουσμάτων κορονοϊού σε εθνικό επίπεδο από τον Σεπτέμβριο, αλλά οι αρχές αποφεύγουν να επιβάλουν ένα αυστηρό lockdown, λέγοντας ότι η λήψη στοχευμένων μέτρων επαρκεί. Η Μόσχα, η πόλη των περισσότερων από 12,5 εκατομμυρίων κατοίκων, καταγράφει ημερησίως χιλιάδες νέα κρούσματα κορονοϊού.

Ο δήμαρχος της ρωσικής πρωτεύουσας, Σεργκέι Σομπιάνιν, παρέτεινε σήμερα πέραν της Πρωτοχρονιάς ως τις 15 Ιανουαρίου την περίοδο αυτοαπομόνωσης που συνιστούν οι αρχές της ρωσικής πρωτεύουσας στους κατοίκους άνω των 65 ετών και στις ομάδες υψηλού κινδύνου για λόγους πρόληψης.

Ο Σομπιάνιν σημείωσε επίσης ότι θα πρέπει να συνεχίσει να εργάζεται εξ αποστάσεως τουλάχιστον το 30% του προσωπικού των εταιρειών που βρίσκονται στην πρωτεύουσα, στο οποίο είχε ήδη συσταθεί τηλεργασία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις