Κόσμος

Ρεντουάν Φαΐντ: Συνέλαβαν τον Γάλλο… “Παλαιοκώστα”

Το όνομά του είναι Ρεντουάν Φαΐντ. Είναι ο διαβόητος Γάλλος κακοποιός που τον περασμένο Ιούλιο είχε αποδράσει από φυλακή του Παρισιού με ελικόπτερο!
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ήταν 1η Ιουλίου όταν ο Ρεντουάν Φαΐντ έκανε μια ακόμη εντυπωσιακή απόδραση. Αυτή τη φορά είχε χρησιμοποιήσει ελικόπτερο. Αλλά η ελευθερία του τελείωσε τρεις μήνες μετά. Το πρωί της Τετάρτης (03.10.2018) οι Γάλλοι αστυνομικοί του πέρασαν ξανά χειροπέδες.

Ο Ρεντουάν Φαΐντ συνελήφθη νωρίς το πρωί στην περιοχή Ουάζ, βόρεια του Παρισιού. Έχει δηλώσει ότι εμπνέεται από τον χαρακτήρα του Αλ Πατσίνο στην ταινία «Ο Σημαδεμένος» και στη Γαλλία τον αποκαλούν “ο βασιλιάς της απόδρασης”.

Το 2010 ο Ρεντουάν Φαΐντ έγραψε και βιβλίο στο οποίο υποστήριζε ότι είχε αφήσει την παρανομία στο παρελθόν. Ο εμπνέεται, όπως έχει πει, από κινηματογραφικούς χαρακτήρες όπως ο Τόνι Μοντάνα στον “Σημαδεμένο” με πρωταγωνιστή τον Αλ Πατσίνο, ενώ από τα 12 του ήθελε να ακολουθήσει αυτόν τον δρόμο

Μαζί του συνελήφθησαν άλλοι τρεις άνδρες, ανάμεσά τους και ο αδελφός του, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές. Την σύλληψή του επιβεβαίωσε, με ανάρτησή του στο Twitter, ο απερχόμενος υπουργός Εσωτερικών Ζεράρ Κολόμπ.

Για την σύλληψή του είχαν επιστρατευτεί 100 αστυνομικοί των ειδικών μονάδων. Πριν από μερικές εβδομάδες, ο 46χρονος παρ’ ολίγο να συλληφθεί αλλά απέφυγε τη σύλληψη εγκαταλείποντας ένα αυτοκίνητο γεμάτο με εκρηκτικά.

redoinefaid
Ο Ρεντουάν Φαΐντ – Φωτογραφία αρχείου EPA

Η απόδραση με το ελικόπτερο

Ήταν 1η Ιουλίου όταν ο Ρεντουάν Φαΐντ αποφάσισε να κάνει ακόμη μια εντυπωσιακή απόδραση. Αυτή τη φορά ζήτησε… ελικόπτερο για να τον βγάλει από τη φυλακή Ρεό του Παρισιού. Το σχέδιό του “βοήθησαν” τρεις βαριά οπλισμένοι συνεργοί του, που ανάγκασαν τον πιλότο του ελικοπτέρου να παραλάβει τον 46χρονο ληστή από το προαύλιο της φυλακής.

Οι συνεργοί του, οι οποίοι υποδύονταν τους φοιτητές σχολής εκπαίδευσης χειριστών ελικοπτέρων, είχαν υποχρεώσει με την απειλή περιστρόφου έναν δάσκαλο χειριστών ελικοπτέρου να τους μεταφέρει στη φυλακή.

Έντρομος εκείνος είχε προσγειώσει το ελικόπτερο στην αυλή της φυλακής, το μόνο τμήμα των εγκαταστάσεων που δεν διέθετε το ειδικό δίχτυ που δεν επιτρέπει ελικόπτερο να προσεγγίσει τον χώρο, γεγονός που είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στη Γαλλία.

Η στιγμή της απόδρασης, μάλιστα, είχε καταγραφεί και σε video…

https://youtu.be/Sa9S4ENuEzY

Αυτή τη φορά εξέτιε ποινή κάθειρξης 25 ετών για ληστεία που διέπραξε το 2010 κατά την οποία έχασε τη ζωή της μια αστυνομικός, γεγονός το οποίο ο ίδιος έχει χαρακτηρίσει “τυχαίο”.

Το ελικόπτερο με το οποίο είχε αποδράσει είχε βρεθεί καμένο κοντά στο αεροδρόμιο Σαρλ Ντε Γκωλ, αλλά ο δραπέτης ήταν άφαντος. Οι φρουροί δεν είχαν πυροβολήσει το ελικόπτερο όταν απογειώθηκε από τις φυλακές για λόγους ασφαλείας.

redoinefaid helicopter
Το ελικόπτερο με το οποίο απέδρασε ο Φαΐντ – Φωτογραφία αρχείου EPA

Ήταν η δεύτερη φορά που έκανε εντυπωσιακή έξοδο από τη φυλακή ο Φαΐντ. Το 2013 ο Φαΐντ είχε αποδράσει γκρεμίζοντας τον τοίχο της φυλακής με δυναμίτη και κρατώντας 4 ανθρώπους ομήρους. Λίγες εβδομάδες αργότερα όμως είχε συλληφθεί.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Άφαντη η Ελληνίδα που βρέθηκε ζωντανή μέσα σε χαλάσματα κτιρίου στη Βενεζουέλα - «Χτενίζουν» την περιοχή για να την βρουν
Η τύχη της παραμένει άγνωστη, καθώς, λόγω της κατάρρευσης των κρατικών δομών στη Βενεζουέλα, δεν υπάρχει κανένα επίσημο αρχείο για τους διασωθέντες ή τους τραυματίες
βενεζουέλα
Γιατρός στην Καλιφόρνια έριξε το αυτοκίνητο με την οικογένειά του σε γκρεμό, αθωώθηκε και η γυναίκα του τον δέχτηκε πίσω
«Τον χρειαζόμαστε στη ζωή μας», δήλωσε η γυναίκα του - «Δεν είμαστε οικογένεια χωρίς εκείνον. Τα παιδιά έκλαιγαν και τον ζητούσαν αυτά τα 2,5 χρόνια»
Ο άνδρας και η γυναίκα και τα παιδιά τους
Πράκτορας της ICE πυροβόλησε και σκότωσε μεξικανό μετανάστη στο Χιούστον γιατί προσπάθησε να διαφύγει
Οι αντίστοιχοι θάνατοι της Ρενέ Γκουντ και του Άλεξ Πρέτι, καθώς συμμετείχαν σε διαμαρτυρίες για τη δράση της, προκάλεσε έντονες συναισθηματικές αντιδράσεις και κατακραυγή στη χώρα
χιουστον μεξικανος
Συγκλονιστικά βίντεο από ετοιμόρροπο ουρανοξύστη 38 ορόφων στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης - Πέντε επίπεδα «λύγισαν», πιθανή η κατάρρευση
Το κτίριο στέγαζε προηγουμένως τα κεντρικά γραφεία του φαρμακευτικού κολοσσού Pfizer και μετατρεπόταν σε διαμερίσματα στο πλαίσιο μεγάλου έργου ανακαίνισης
νεα υορκη
11