Κόσμος

Ρέντσι: Η απόφαση για πρόωρες εκλογές ανήκει στον πρωθυπουργό Τζεντιλόνι

Ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι δήλωσε σήμερα ότι ο διάδοχός του στην πρωθυπουργία θα αποφασίσει εάν η διεξαγωγή των επόμενων εκλογών θα γίνει πριν από το τέλος της κοινοβουλευτικής περιόδου τον Φεβρουάριο του 2018.

“Οι εκλογές είναι προγραμματισμένες για τον Φεβρουάριο 2018. Τελεία. Εάν ο (πρωθυπουργός Πάολο) Τζεντιλόνι θέλει να γίνουν πριν, η απόφαση είναι δική του, όχι άλλων”, δήλωσε ο Ματέο Ρέντσι σε εκπομπή της Rai3.

Ο Μάτεο Ρέντσι παραιτήθηκε από την πρωθυπουργία τον Δεκέμβριο, έπειτα από την συντριπτική του ήττα στο δημοψήφισμα για τη συνταγματική μεταρρύθμιση και παρέδωσε τα ηνία στον πολιτικό του σύμμαχο Πάολο Τζεντιλόνι.

Ο Ρέντσι έχει εκφρασθεί υπέρ της διεξαγωγής πρόωρων εκλογών τον προσεχή Ιούνιο ελπίζοντάς στην πολιτική του επάνοδο. Για τον λόγο αυτόν θα ήθελε τη διεξαγωγή της ψηφοφορίας για την ηγεσία του Δημοκρατικού Κόμματος στις αρχές του Απριλίου.

Ωστόσο, το Δημοκρατικό Κόμμα αποφάσισε την Παρασκευή ότι η ψηφοφορία θα διεξαχθεί στις 30 Απριλίου, αποκλείοντας έτσι τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών τον Ιούνιο.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Επιβατιδίνη: Τι είναι και πώς δρα το δηλητήριο βατράχου που φέρεται να σκότωσε τον Αλεξέι Ναβάλνι – 200 φορές ισχυρότερο από τη μορφίνη
Για «μεροληπτικές και αβάσιμες κατηγορίες» κάνει λόγο το Κρεμλίνο - Ειδικοί σημειώνουν ότι πρόκειται για εξαιρετικά ασυνήθιστη μέθοδο δηλητηρίασης ανθρώπου
Δηλητηριώδης βάτραχος
Στο εδώλιο ξανά ο Εκρέμ Ιμάμογλου για το «πλαστό» πτυχίο – «Θα τρέχουν σαν τα ποντίκια», λέει για τους Τούρκους δημοσιογράφους
Αναβλήθηκε για τις 6 Ιουλίου η δίκη του - Σκληρή κριτική στα τουρκικά ΜΜΕ, την κυβέρνηση και των δικαστών λέγοντας πως η προφυλάκισή του δεν αφορά το πτυχίο αλλά την υποψηφιότητά του στις προεδρικές εκλογές
Εκρέμ Ιμάμογλου