Κόσμος

Ρέντσι: Μπροστά στη φωτογραφία του πνιγμένου παιδιού δεν μπορούμε απλά να συγκινούμαστε

Ο ιταλός πρωθυπουργός, Ματέο Ρέντσι, δήλωσε σήμερα πως η ΕΕ δεν μπορεί να αρκείται στο να συγκινείται μπροστά σε εικόνες "που σφίγγουν την καρδιά και συγκλονίζουν την ψυχή", όπως αυτή του πνιγμένου μικρού σύρου πρόσφυγα.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

“Η Ευρώπη δεν μπορεί απλώς να συγκινείται, πρέπει και να κινηθεί”, δήλωσε ο Ρέντσι στη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον μαλτέζο ομόλογό του Τζόζεφ Μάσκατ στη Φλορεντία.

“Το γεγονός ότι ένας πατέρας προσπαθεί να επιστρέψει στο Κομπάνι για να θάψει την οικογένειά του” δεν οφείλεται “σε λάθος της Ευρώπης”, δήλωσε. Όμως “η Ευρώπη έχει καθήκον να δώσει μια ενιαία απάντηση που να βασίζεται στο ευρωπαϊκό δικαίωμα στο άσυλο, σε ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες για τη διαχείριση αυτής της κατάστασης έκτακτης ανάγκης, σε ευρωπαϊκά μέτρα επαναπατρισμού και σε μια συνολική στρατηγική (…) στις χώρες προέλευσης”, εξήγησε.

“Πιστεύουμε πως μπροστά σ’ αυτή την κατάσταση έκτακτης ανάγκης, είτε η Ευρώπη θα δώσει μια απάντηση πολιτική με Π κεφαλαίο, είτε θα χάσει το γόητρό της”, επέμεινε.

“Δεν είναι ώρα για δημαγωγία, αλλά για σοβαρή πολιτική. Αν ένα παιδί κινδυνεύει να πνιγεί, πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να το σώσουμε”, τόνισε ο ιταλός πρωθυπουργός εξηγώντας ότι περιμένει τις νέες προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το θέμα.

Ο Τζόζεφ Μάσκατ, ο οποίος πρόκειται να φιλοξενήσει στις 11 και 12 Νοεμβρίου στη Βαλέτα μια διάσκεψη κορυφής Ευρώπης-Αφρικής για τη μετανάστευση και την ανάπτυξη, επέμεινε από την πλευρά του στην αναγκαιότητα να τεθεί “μεσοπρόθσμα” ένα τέλος στο χάος στη Λιβύη, διότι “διαφορετικά θα επιδεινωθεί”.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
WSJ: Ανησυχία για την υγεία του Σι Τζινπίνγκ – Τα αιτήματα για περισσότερη ώρα ξεκούρασης κατά την επίσκεψή του στη Ουάσινγκτον
Τα ερωτήματα γύρω από τη κατάσταση της υγείας του Σι δεν είναι νέα, αφού παρόμοιες συζητήσεις είχαν ξεκινήσει μετά την ευρωπαϊκή περιοδεία του το 2019
Σι Τζινπίνγκ
Βομβαρδισμοί στη Βόρεια Γέφυρα στο Κίεβο - Η Ρωσία απειλεί ότι θα εντείνει τις επιθέσεις της μετά από τις δηλώσεις Ζελένσκι
Ο Ζελένσκι είχε αναφέρει ότι θα επιμείνει στις επιθέσεις της κατά ρωσικών πετρελαϊκών διυλιστηρίων, αντιδρώντας στη νέα πολιτική των αεροπορικών επιδρομών που εφαρμόζει η Μόσχα
γεφυρα κιεβο
Δύο νεκροί και ένας αγνοούμενος από φονικές πλημμύρες στην Ισπανία - Συγκλονιστικά βίντεο
«Η κατάσταση ακραίου κινδύνου παραμένει σε κάποιες περιοχές της Βαρκελώνης και της Ζιρόνα. Κατά τη διάρκεια της νύχτας σε πολλές τοποθεσίες συσσωρεύτηκαν περισσότερα από 100 λίτρα νερού ανά τετραγωνικό μέτρο»
Πλημμύρες στην Ισπανία