Τρίτη, 28 Μαΐ
23oC Αθήνα

Ρεσιτάλ τουρκικής προπαγάνδας: Η πανίσχυρη Τουρκία με τον πύραυλο “Bora” και ο τρόμος της Ελλάδας!

Ρεσιτάλ τουρκικής προπαγάνδας: Η πανίσχυρη Τουρκία με τον πύραυλο “Bora” και ο τρόμος της Ελλάδας!

– Η σύγκριση τουρκικών και ελληνικών δυνάμεων στα τουρκικά ΜΜΕ
– Ανώτερη η Τουρκία χάρη στον βαλλιστικό πύραυλο “Bora”
– Η πρώτη δοκιμαστική εκτόξευση του βαλλιστικού πυραύλου έγινε τον Μάιο του 2017
– Σύμφωνα με τους Τούρκους, ο νέος “Bora” αναμένεται να έχει βεληνεκές, που θα ξεπερνά τα 800 χλμ.

Σε ακόμα ένα ρεσιτάλ προπαγάνδας προχώρησαν τουρκικά ΜΜΕ. “Πρωταγωνιστής” αυτή τη φορά ο πύραυλος Bora που κάνει την Τουρκία πανίσχυρη σε… στεριά, αέρα και θάλασσα!

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η ανωτερότητα της Τουρκίας έναντι της Ελλάδας είναι… ξεκάθαρη και ουσιαστικά δεν υπάρχει σύγκριση.

“Η ανάπτυξη των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων ενοχλεί τις χώρες της Δύσης και κυρίως της Ελλάδας. Πολλές χώρες δεν μπορούν να δεχθούν την ύπαρξη και την κυριαρχία του τουρκικού στρατού.
Είναι γνωστό πως η μεγάλη δύναμη της Ελλάδας είναι η πολεμική αεροπορία της. Πέραν αυτού, η προσπάθειά της να βελτιώσει τις ναυτικές δυνάμεις της, οφείλεται στο ότι βρίσκεται αντιμέτωπη στην θάλασσα με το τουρκικό πολεμικό ναυτικό.

Όσον αφορά στις χερσαίες δυνάμεις της Τουρκίας, δεν χρειάζεται καν να συγκριθούν με τις ελληνικές“.

Όσον αφορά, στον Bora, τον εθνικό βαλλιστικό πύραυλο της Τουρκίας, τα δημοσιεύματα επισημαίνουν την έντονη ανησυχία της Ελλάδας.

Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι η Ελλάδα ανησυχεί έντονα για το όπλο των Τούρκων, το Bora. Ο πύραυλος Bora έχει βεληνεκές 280 χιλιόμετρα. Αυτό σημαίνει ότι η Τουρκία μπορεί να χτυπήσει την Αθήνα από την πλευρά του Αιγαίου. Αυτός είναι ο λόγος που το ελληνικό υπουργείο Άμυνας προσπαθεί να πιέσει για την αύξηση των στρατιωτικών δαπανών. Όλα τα παραπάνω σημαίνουν ένα πράγμα: χωρίς να ρισκάρει τη ζωή κανενός στρατιώτη της, η Τουρκία μπορεί πλέον να πιέσει την Αθήνα. Επιπλέον, η Ελλάδα δεν διαθέτει κανέναν πύραυλο που να μπορεί να “αντιμετωπίσει” τον Bora…”.

Ο “Bora” του… Top 5

Τον Μάιο του 2017, η Τουρκία πραγματοποίησε στη Σινώπη την πρώτη δοκιμαστική εκτόξευση του βαλλιστικού πυραύλου “Bora” (γνωστός στην εξαγωγική του έκδοση ως Khan).

“O δικός μας πύραυλος Bora βεληνεκούς 280 χιλιομέτρων εκτοξεύτηκε από τη Σινώπη χτυπώντας με επιτυχία στόχο στη Μαύρη Θάλασσα. Η Τουρκία φτιάχνει πια τους δικούς της πυραύλους, έχουμε αποκτήσει μεγάλη αυτοπεποίθηση και είμαστε περήφανοι γι’ αυτό” τόνισε ο -τότε- Υπουργός Άμυνας, Φικρί Ισίκ.

Όπως ανέφερε η κατασκευάστρια εταιρεία Roketsan, ο πύραυλος Bora είναι διαμετρήματος 610 χιλιοστών, έχει ακτίνα 280 χιλιομέτρων, φέρει εκρηκτική ύλη βάρους 470 κιλών και είναι ικανός να πλήξει κρίσιμους στόχους με μεγάλη ακρίβεια.

Ωστόσο, σύμφωνα με την τουρκική προπαγάνδα, ο “Bora” αναπτύσσεται ήδη και ο νέος πύραυλος αναμένεται να έχει μεγαλύτερο βεληνεκές, που θα ξεπερνά τα 800 χλμ.

Σύμφωνα με την τουρκική προπαγάνδα, ο “Bora” είναι μέσα στο Top 5 των τακτικών βαλλιστικών πυραύλων παγκοσμίως.

https://www.youtube.com/watch?v=ocEJcSneubo

Πηγές: Aksam, Star

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις