Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Ρετζέπ εσύ; «Να κάνουμε την Μεσόγειο θάλασσα ειρήνης και να μην μολύνουμε τα νερά της με νέες εχθροπραξίες»

Ρετζέπ εσύ; «Να κάνουμε την Μεσόγειο θάλασσα ειρήνης και να μην μολύνουμε τα νερά της με νέες εχθροπραξίες»

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο ειρηνοποιός. Αν κάποιος ξυπνούσε σήμερα από κώμα και διάβαζε τις δηλώσεις που έκανε ο Πρόεδρος της Τουρκίας θα τον πρότεινε το λιγότερο για Νόμπελ Ειρήνης ίσως και για Λογοτεχνίας. 

Σε ομιλία του σήμερα στην Κωνσταντινούπολη ο Ερντογάν είπε ότι η χώρα του δεν ευθύνεται για την ένταση στην Μεσόγειο και τάχθηκε υπέρ της ειρήνης και της συνεργασίας. «Ως έθνος που είναι η συνέχεια της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, επιθυμούμε να κυριαρχήσει κλίμα ειρήνης στην περιοχή», είπε ακόμα και πρόσθεσε: «Μπορούμε να λύσουμε τα προβλήματα στην Μεσόγειο όχι με αποκλεισμούς αλλά με όλους τους παίκτες της περιοχής γύρω από το ίδιο τραπέζι».

Και πρόσθεσε: «Ας μετατρέψουμε την Μεσόγειο σε μια λεκάνη ειρήνης. Ας μην μολύνουμε τα νερά της με νέες εχθροπραξίες».

Είπε βέβαια και άλλα. Είπε ότι «Η Τουρκία είναι χώρα της Μεσογείου. Δεν είμαστε φιλοξενούμενοι, αλλά ιδιοκτήτες».

«Είμαστε υπέρ της ειρήνης και της συνεργασίας, αλλά κατά των τετελεσμένων. Το πρόβλημα στη Μεσόγειο μπορεί να επιλυθεί με συνεργασία όλων των χωρών. Δεν θα υπάρχει ειρήνη στην Ανατολική Μεσόγειο, σε οποιαδήποτε προσπάθεια που αφήνει εκτός την Τουρκία και τους Τουρκοκυπρίους».

«Πίσω από τις προβοκάτσιες στην Ανατολική Μεσόγειο υπάρχουν οικονομικά συμφέροντα» τόνισε ο Ερντογάν. Και κατέληξε: «Κάποιοι μετέτρεψαν τη Μεσόγειο σε νεκροταφείο προσφύγων».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις