Παρασκευή, 23 Φεβ.
13oC Αθήνα

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: Απειλεί την Ευρώπη με νέο 2015 στο προσφυγικό

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: Απειλεί την Ευρώπη με νέο 2015 στο προσφυγικό

Η Τουρκία ασκεί πιέσεις στη Γερμανία αναφορικά με το προσφυγικό καθώς ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ποντάρει στις γερμανικές εκλογές και στα εκατομμύρια των Τούρκων ψηφοφόρων που ζουν και ψηφίζουν στη χώρα.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Γερμανό ομόλογό του Φρανκ-Βάλτερ Στάινμάιερ, ξεκαθάρισε πως η Τουρκία δεν είναι σε θέση να διαχειριστεί τις προσφυγικές ροές από το Αφγανιστάν και προειδοποίησε ότι κανείς δεν θα ήθελε να ξαναζήσει τις καταστάσεις του 2015.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Μανώλη Κωστίδη στον ΣΚΑΙ ο Ερντογάν έστειλε σαφές μήνυμα πως η Τουρκία δεν σκοπεύει να κρατήσει πρόσφυγες στα εδάφη της.

Επίσης ανάμεσα στα αιτήματα που διατύπωσε ο τούρκος πρόεδρος ήταν η πλήρης εφαρμογή της προσφυγικής συμφωνίας, η επικαιροποίηση της τελωνιακής ένωσης με την ΕΕ, η απελευθέρωση της βίζας για τους Τούρκους πολίτες και την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων.

Παράλληλα ο υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, ζήτησε άρση του εμπάργκο στα οπλικά συστήματα που έχει επιβάλει η Γερμανία στην Τουρκία.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις