Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Ρεβεγιόν με γαλοπούλα στην πλατεία

Περίπου 50 διαδηλωτές έχουν δηλώσει ότι θα περάσουν τις γιορτές στις σκηνές τους. Την ημέρα των Χριστουγέννων μάλιστα ετοιμάζουν ένα παραδοσιακό δείπνο με γαλοπούλα στα… σκαλιά της εκκλησίας.

Οι διαδηλωτές που έχουν στήσει τον καταυλισμό τους έξω από τον Καθεδρικό του Αγίου Παύλου θα παραμείνουν εκεί για όλη την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς αφού ο δικαστής που έχει αναλάβει να εξετάσει το αίτημα για την εκδίωξή τους θα εκδώσει την απόφασή του με το νέο έτος.

“Αρκετοί άνθρωποι θα μείνουν εδώ τα Χριστούγεννα και μερικοί κάνουν προετοιμασίες για το δείπνο”, είπε ο Τζακ Ντιν, ένας από τους διαδηλωτές που πήρε άδεια από τη δουλειά του για να τους βοηθήσει.

“Θα φτιάξουμε γαλοπούλα (…) Όλοι είναι καλοδεχούμενοι. Δεν μας τρομάζει ο καιρός. Αν χιονίσει θα φορέσουμε κι άλλα ρούχα, καπέλα και γάντια”, είπε ένας από τους συγκεντρωμένους.

Κατά την πέμπτη ημέρα της ακροαματικής διαδικασίας στη δίκη μεταξύ των διαδηλωτών και του Οργανισμού της Πόλης του Λονδίνου, ο δικαστής Λίντμπλομ ανακοίνωσε ότι θα λάβει την απόφαση του όταν ξανανοίξουν τα δικαστήρια, στις 11 Ιανουαρίου.

Ο δικηγόρος της Πόλης του Λονδίνου Ντέιβιντ Φόρσντικ υποστήριξε ότι ο καταυλισμός παρεμποδίζει τους πιστούς με αποτέλεσμα τις τελευταίες ημέρες να έχει μειωθεί ο αριθμός όσων προσέρχονται στον Άγιο Παύλο κατά 40%. Σημείωσε ότι σε άλλες χώρες, όπως στη Γαλλία, οι αρχές χρησιμοποίησαν νερό υπό πίεση για να διαλύσουν τους καταυλισμούς ενώ στις ΗΠΑ κλήθηκε η αστυνομία να απομακρύνει τους διαδηλωτές. Ισχυρίστηκε μάλιστα ότι έξω από το ναό έχουν συγκεντρωθεί άστεγοι, χρήστες ναρκωτικών και άνθρωποι με ψυχολογικά προβλήματα.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε