Παρασκευή, 26 Απρ.
20oC Αθήνα

Ρίσι Σούνακ: Η σύλληψη δημοσιογράφου του BBC στην Κίνα προκαλεί σοκ και είναι απαράδεκτη

Ρίσι Σούνακ: Η σύλληψη δημοσιογράφου του BBC στην Κίνα προκαλεί σοκ και είναι απαράδεκτη
Φωτογραφία Reuters

«Προκαλεί σοκ και είναι απαράδεκτη» για τον Ρίσι Σούνακ η σύλληψη του δημοσιογράφου του BBC στην Κίνα, ο οποίος βρέθηκε εκεί για να καλύψει τις διαμαρτυρίες εναντίον της κινεζικής πολιτικής της μηδενικής Covid.

Αυτό δήλωσε εκπρόσωπος του Ρίσι Σούνακ για τη σύλληψη του δημοσιογράφου του BBC στην Κίνα, προσθέτοντας ότι η Βρετανία θα εκφράσει την ανησυχία της στην Κίνα για τον τρόπο που οι Αρχές απαντούν στις διαμαρτυρίες.

Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση της Βρετανίας θα συνεχίσει να επιδιώκει εποικοδομητικές σχέσεις με την Κίνα σε άλλα θέματα, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ρίσι Σούνακ.

«Θα συνεχίσουμε να εκθέτουμε σε όλα τα επίπεδα της κινεζικής κυβέρνησης τις ανησυχίες μας για τα ανθρώπινα δικαιώματα στο πλαίσιο μιας ειλικρινούς και εποικοδομητικής σχέσης», τόνισε ο εκπρόσωπος της βρετανικής κυβέρνησης.

«Η σύλληψη αυτού του δημοσιογράφου, ο οποίος έκανε απλώς τη δουλειά του, προκαλεί σοκ και είναι απαράδεκτη. Οι δημοσιογράφοι πρέπει να μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους χωρίς να εκφοβίζονται», επισήμανε μεταξύ άλλων ο Βρετανός κυβερνητικός εκπρόσωπος, την ώρα που συνεχίζονται οι διαδηλώσεις στην Κίνα.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις