Παρασκευή, 23 Φεβ.
16oC Αθήνα

Ρίχνει αυλαία ο Κουέντιν Ταραντίνο!

Φωτογραφία: Reuters
Φωτογραφία: Reuters

Θα κάνει άλλες δυο ταινίες και θα αποσυρθεί! Ο Κουέντιν Ταραντίνο, ένας από τους πλέον πετυχημένους και αμφιλεγόμενους κινηματογραφιστές του κόσμου, δηλώνει πως σχεδιάζει να κάνει άλλες δυο ταινίες και να εγκαταλείψει τη σκηνοθεσία.

Ο Ταραντίνο θέλει όταν αποσυρθεί να θεωρείται «ένας από τους μεγαλύτερους κινηματογραφιστές που έζησαν ποτέ». Το 2012 είχε αφήσει να εννοηθεί πως σχεδίαζε να ρίξει αυλαία στη σκηνοθετική του καριέρα αφού κάνει 10 ταινίες και στη συνέχεια να αφοσιωθεί στη συγγραφή μυθιστορημάτων και στο θέατρο.

Η ταινία «The Hateful Eight» που κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο είναι η όγδοη που έχει σκηνοθετήσει. Στη διάσκεψη δημιουργικότητας Adobe Max 2016 στο Σαν Ντιέγκο, σύμφωνα με το Hollywood Reporter ο Ταραντίνο απαντώντας στην ερώτηση πως προσδιορίζει προσωπικά την ευτυχία, απάντησε: «Αν όλα πάνε καλά, ευτυχία θα είναι όταν ολοκληρώσω την καριέρα μου να θεωρούμαι ένας από τους μεγαλύτερους κινηματογραφιστές που έζησε ποτέ», απάντησε. «Και να προχωρήσω ακόμη περισσότερο να θεωρούμαι ένας μεγάλος καλλιτέχνης, όχι μόνο κινηματογραφιστής».

Έδωσε δε και κάποια στοιχεία για την προτελευταία ταινία του. «Έχω μια ιδέα για μια αυστραλιανή ταινία που θα διαδραματίζεται τη δεκαετία του ’30. Θα είναι μία ταινία τύπου Μπόνι και Κλάιντ με ένα ζευγάρι παρανόμων στην Αυστραλία. Θα δούμε τι θα συμβεί», ανέφερε. 

Ο γνωστός σκηνοθέτης είπε ακόμη ότι θεωρεί το «Kill Bill» μία ενιαία ταινία, αν και κυκλοφόρησε σε δύο μέρη. Στο παρελθόν έχει αφήσει να εννοηθεί ότι θα υπάρξει και τρίτη συνέχεια της ταινίας δράσης.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Guardian

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε