Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Ρομάν Αμπράμοβιτς: Οι ΗΠΑ τον κατηγορούν για εξαγωγή αεροσκαφών στη Ρωσία

Ρομάν Αμπράμοβιτς: Οι ΗΠΑ τον κατηγορούν για εξαγωγή αεροσκαφών στη Ρωσία

Νέα μπλεξίματα για τον Ρώσο επιχειρηματία Ρομάν Αμπράμοβιτς που βρέθηκε στο στόχαστρο των ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα οι αρχές των ΗΠΑ κατηγόρησαν την Δευτέρα τον Αμπράμοβιτς ότι εξήγαγε δύο αμερικανικής προέλευσης αεροπλάνα στη Ρωσία χωρίς την σχετική άδεια.

Μια άδεια που είναι απαραίτητη λόγω των αμερικανικών κυρώσεων που έχουν επιβληθεί στη Μόσχα ως απάντηση στην εισβολή της στην Ουκρανία.

Στην επιστολή απαγγελίας κατηγοριών, το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου ανέφερε ότι ο Αμπράμοβιτς τον Φεβρουάριο όρισε τα παιδιά του ως δικαιούχους των «εικονικών οντοτήτων» που κατείχαν τα αεροσκάφη Boeing 787 Dreamliner και Gulfstream G650 ER, αλλά ότι συνέχισε να τα ελέγχει ο ίδιος.

Οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς στο Μανχάταν επιδιώκουν τώρα την κατάσχεση των δύο αεροσκαφών, όπως προκύπτει από τα δικαστικά έγγραφα. Σύμφωνα με το υπουργείο Δικαιοσύνης, τα αεροπλάνα δεν έχουν ακόμη κατασχεθεί από τις ΗΠΑ.

Οι κατηγορίες έρχονται καθώς οι αμερικανικές αρχές προσπαθούν να πιέσουν επιχειρηματίες που βρίσκονται κοντά στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν για να πείσουν τη Μόσχα να σταματήσει τον πόλεμο στην Ουκρανία, τον οποίο το Κρεμλίνο αποκαλεί ειδική στρατιωτική επιχείρηση. Στον Αμπράμοβιτς δεν έχουν επιβληθεί προσωπικά κυρώσεις από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις